YouTube Üzerinden Ebeveyn Ayarları Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

YouTube Üzerinden Ebeveyn Ayarları Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-19 22:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

YouTube, herkes tarafından bilindiği üzere videolu içerik platformudur. Her yaştan kullanıcının dikkatini çekmeyi başaran YouTube, dünyanın her yerinde kullanılmasına rağmen çocuklar için ciddi tehditlerde oluşturmaktadır. Bunun önüne geçmek adına YouTube'un sunduğu ebeveyn ayarlarına göz atabilirsiniz. Bu ayarlardan faydalanarak YouTube uygulamasını çocuklarınız için çok daha güvenli ve kullanışlı hale getirebilirsiniz. YouTube üzerinde yer alan milyonlarca video çocuklar için uygunken birçoğu da çocukların zarar göreceği içerikler sunmaktadır. Karikatürler, televizyon dizileri, klipler, çizgi filmler, bilim videoları, erken öğrenme sağlayacak videolar ve buna benzer daha birçok içerik YouTube üzerinde kullanıcıları bekliyor. Çocuklarınızla uzun bir seyahate çıktığınızda ya da çocuklarınızın bir şeyler ile oyalanmasını istediğiniz anda YouTube iyi bir seçenek olabilir. Fakat videolar bittiğinde çocuğunuz kendi başına farklı içerikleri seyredebilirler bu da hiç güvenli olmayacaktır. YouTube'un zarar verici içeriklerinden çocuklarınızı korumak için ebeveyn ayarlarını kontrol edebilirsiniz. 

YouTube Ebeveyn Ayarları

YouTube online içerik platformunda önerilen videoları filtreleyerek çocuklarınızın daha sağlıklı bir ortam içerisinde vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Filtreleme işlemini yapmanın ana yolu ise Kısıtlı Moddan geçiyor. Kısıtlı Mod hakkında Google; "Kısıtlı Mod, erişkinlere uygun olabilecek içeriklerin yer aldığı videoların gizlenmesine yardımcı olur. Hiçbir filtre %100 etkili değildir ancak bu tür içeriklerin çoğunu engellemenize yardımcı olur.” YouTube uygulaması üzerinden Kısıtlı Mod'u etkinleştirmek için wep tarayıcınızı açın ve YouTube sitesine giriş yapın. Sitede kendi hesabınıza giriş yapın ve sağ üst köşede yer alan hesap ikonuna dokunun. Yeni açılan pencerede Kısıtlı Mod özelliğinin içeriklerini ve niteliklerini açıklayan bir yazı ile karşılaşacaksınız. Kısıtlı Mod özelliğini etkinleştir yazısının bulunduğu düğmeye basın ve bu şekilde Kısıtlı Mod özelliğini etkinleştirmiş olun. Aktif hale getirilen mod, kısıtlanmış içeriğin sadece kullanılan tarayıcıya özgü olduğunu da belirlemek gerekiyor. 

Cep Telefonlarında Kısıtlı Modu Etkinleştirme

Çocuklarınız YouTube uygulamasını tabletlerden ya da akıllı cihazlardan sık sık kullanıyorsa, YouTube uygulamasının ayarlar seçeneğinden bir kaç benzer ayarlama yapmanız gerekiyor. Çeşitli değişiklikler yaparak YouTube uygulamasını çocuklarınız için daha güvenli bir hale getirebilirsiniz. Ayarlamaları yapmak için YouTube uygulamasını açın ve sağ üst köşede yer alan hesaplar simgesine dokunarak ayarlama yapacağınız sayfaya gidin. Yeni açılan sayfada Ayarlar seçeneğini seçin ve ardından, standart bir kaç seçeneğin olduğu bir sayfa ile karşı karşıya geleceksiniz. Buradan ise Genel seçeneğine geçiş yapın ve Kısıtlı Mod seçeneğini bularak etkinleştirme yapmak için anahtar simgesine dokunun. Bu ayarlar ile yetinmek yerine daha detaylı bir ayarlama yapmak isterseniz telefon ya da akıllı cihazlarda bulunan tüm tarayıcılara gidin ve YouTube uygulamasının üst kısmında listelenen adımları takip ederek güvenlik ayarlamalarını kendiniz halledebilirsiniz. Çocuğunuz için YouTube uygulamasını güvenli hale getirmek oldukça kolay olup size birbirinden farklı seçenekler sunmaktadır. Çocuğunuz YouTube üzerinde vakit geçirirken bunu takip altında tutmak ve uygulamanın güvenlik düzeyini artırmak oldukça kolay olup sonuçları da olumlu olacaktır. 





PAYLAŞ