YouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyor - Haberler - indir.com

YouTube otomatik oynatma özelliğini yeniliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-05 12:03:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler video izleme platformu olan YouTube, son dönemde yenilik ve güncellemeler yapmaya devam ediyor. Şimdi ise şirket, “Otomatik Oynatma” özelliği tarafında yeniden bir düzenlemeye giriyor. Yenilenecek olan bu alanda daha gelişmiş ve etkileşimi artırılmış bir tasarım göreceğiz. Şuan için bu yeniliğin Android cihazlarda test edilmeye başlandığı ifade ediliyor. YouTube’un otomatik oynatma özelliği sayesinde kullanıcıların kişisel ilgi alanlarına yönelik videolar karşısına çıkarılıyor ve bu sayede YouTube’da daha fazla vakit geçirilmesi sağlanmış oluyor. Kullanıcı etkileşimi için önemli bir yeri bulunan bu alanın arayüz geliştirmesi ve düzenlemesi için YouTube çalışmalarına başlamış durumda. Bu yeni özellik ilk olarak Android cihazlarda test edilmeye başlandı diyebiliriz.

YouTube Otomatik Oynatma Özelliği Yenileniyor

Tesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyorTesla araçlara YouTube ve Netflix'i entegre ediyor

Daha önceki sürümde önerilen videolarda yer alan listenin başındaki videoya geçiş için sekiz saniyelik bir süre veriliyor ve otomatik oynatma düğmesi çevresindeki bir animasyonla bu süre gösteriliyordu. Ancak yeni otomatik oynatma arayüzünde bu süre beş saniyeye iniyor ve ekranın sol üst köşesinde yazılı bir şekilde süre belirtiliyor. Ayrıca ekranın sol altında yer alan yeniden oynat butonu da yeni sürüm ile beraber tamamen kaldırılmış olduğu gözüküyor.

Başlık ve kapak resminin yer aldığı ekranın alt bölümünde ise “İptal” ve daha açık renkte yer alan “Şimdi oynat” butonları yer alıyor. Ekranın sağ köşesinde ise otomatik oynatmayı kapatan X butonu konumlandırılmış durumda. Gerçekleştirilen bu yenilikler ile beraber yeni tasarımın daha sade ve kullanışlı bir yapıya büründüğünü söyleyebiliriz. Bu yeni tasarım şuan için Android cihazlarda YouTube 14.31.50 sürümü için test ediliyor. Özelliğin yavaş yavaş yaygınlaşması ve yakın zamanda iOS kullanıcılar için de App Store güncellemesi gelmesi bekleniyor. Bakalım bu yeni otomatik oynat tasarımı kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz.  


İlgili uygulamalar
YouTube Music'ten müzisyenlere çağrıYouTube Music'ten müzisyenlere çağrı
Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!Youtube Premium'da Full HD video indirme aktif oldu!

PAYLAŞ