Xiaomi Mi 9 tasarımından ilk detaylar geldi


Xiaomi tarafından piyasaya sunulması beklenen Xiaomi Mi 9 için önemli bir gelişme yaşandı. İşte yeni modelin ilk defa paylaşılan konsept tasarımı.

Mobil sektörün iddialı isimlerinden birisi olan Xiaomi, Mi 9 adını verdiği yeni telefon ile sektörde pek çok dengeyi değiştirebilecek. Paylaşılan konsept tasarımı büyük bir beğeni toplayan telefon için bugüne kadar çok fazla spekülasyon gündeme gelmişti. 

Xiaomi Mi 9 çok daha gelişmiş hızlı şarj desteği ile gelecek

Xiaomi Mi 9 tasarımında neler var?

Xiaomi Mi 9 tasarımında ilk olarak dikkat çeken detay ince bir ekranın tercih edilmiş olması. Önceki modellere kıyasla çok daha incelen ekran, kullanımı kolaylaştıracak düzeyde. Aynı zamanda 2K çözünürlüğün desteklenmesi de ekranı eşsiz kılıyor. 6.4 inç büyüklüğü ile bir telefon için beklentileri karşılayabilecek düzeyde olan cihazda 19.5:9 en boy oranı da yine göz dolduruyor. Yüksek çözünürlük ile birlikte etkileyici fotoğraflar ve videolar çekebilmek adına üçlü bir kamera sisteminin bulunduğu cihaz, bu açıdan da kullanıcıları tatmin edecek düzeyde. Üstelik Xiaomi’nin kamera konusunda Sony ile işbirliği yapacağı göz önünde bulundurulduğunda kamera performansı beklentilerin üzerine dahi çıkabilir. Şu ana kadar gelen detaylara göre cihaz 48MP Sony IMX586 sensörünü kullanacak. İkinci kamera 18MP, üçüncü kamera ise 8MP çözünürlük destekleyecek.

Parmak izi okuma teknolojisi ile Xiaomi Mi 9 çok farklı!

Xiaomi Mi 9 ile birlikte markanın en büyük atılımı ise parmak izi okuma teknolojisinde olacak. Cihazda ön ya da arka düzeyde parmak izi tarayıcısına yer verilmezken, tarayıcı ekran altına alındı. Böylece ekran üzerinden parmak izi okuma imkanı sağlayacak. Böylece parmak izi okuyucusu konusunda Xiaomi çıtayı biraz daha yükseltecek. Üstelik ekranın inceliği de göz önünde bulundurulduğunda mevcut özellikler çok daha göz kamaştırıcı duruyor. Cihaz ile birlikte parmak izi okuyucusunda yapılan değişikliğin bundan sonraki modellerde de yer alması bekleniyor.

Amiral gemisi ile performans ve tasarım anlamında ciddi bir iyileştirme yapan Xiaomi, Mi 9 modelini piyasaya sürdükten sonra ciddi bir atılım gerçekleştirebilir. 

Xiaomi Mi 9 nasıl olacak?

Cihazın dikkat çeken tasarımları ise şöyle;