Windows 11 ile Paint yenileniyor


Yazılım devi Microsoft’un ürün direktörü olan Panos Panay, Twitter’da paylaşmış olduğu bir video ile Windows 11 için hazırlanan Paint’i resmi olarak tanıttı. Videoya göre Windows 11 ile kullanıcıları, daha modern ve karanlık mod özelliğine sahip bir Paint deneyimi yaşayabilecekler. ABD’li teknoloji markası Microsoft, her alanda geliştirmelerini sürdürüyor. Windows 11’in hazırlıklarına devam eden marka, henüz kararlı sürümü yayınlanmışken, bu bağlamda uygulamalarını adapte etmeye devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz günlerde yanlışlıkla açığa çıkan Windows 11 için Paint uygulaması, Microsoft Ürün Direktörü Panos Panay’ın Twitter’da yaptığı bir paylaşım ile resmi olarak duyuruldu.

Yenilenen Windows 11 Paint ortaya çıktı

Panos Panay tarafından yapılan açıklamalarda Paint uygulaması ile alakalı yapılan paylaşımın Windows 11’e başka bir açıdan ilk bakış olduğu belirtiliyor. Paint için kısa bir video oluşturan şirket, bu videoda yılların çizim aracının yepyeni halini gösteriyor. Windows 11 için tekrardan tasarlanan Paint neler sunuyor gelin bakalım.

Microsoft’un hazırladığı videoya bakacak olursak, Paint’in genel hatları korunurken, uygulama artık daha modern bir tasarım ile geliyor. Ayrıca bu sürümde daha fazla çizim seçeneği sunacaklar gibi gözüküyor. Uygulama ayrıca karanlık moda da sahip olacak. Panos Panay tarafından yenilenen Paint uygulamasının ne zaman kullanıma sunulacağına dair henüz bir netlik bulunmuyor. Ancak yakın bir gelecekte Windows Insider kullanıcılarına erişmesi bekleniyor.