Windows 11 Yeni Güncellemesiyle Yerleşik Uygulamaları Yeniliyor - Haberler - indir.com

Windows 11 Yeni Güncellemesiyle Yerleşik Uygulamaları Yeniliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-16 16:00:08
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemi için test kullanıcılarına gönderilen yeni güncellemelerde özellikle yerleşik uygulamalarda da tasarım değişikliğine gidildiği görüldü.

Windows 11 ir işletim sistemi için düzenli bir şekilde geliştirici ve Beta test kullanıcılarına güncellemeler gönderiliyor. Yapılan son güncellemelerde ise özellikle yerleşik olarak işletim sisteminde yer alan bazı uygulamalarda Windows 11 için özel olarak tasarım değişikliği yapıldığı görüldü. Yapılan yeni güncellemede Ekran Alıntısı Aracı, Hesap Makinesi, Posta ve Takvim uygulamalarında gerçekleştirilen değişiklikler dikkat çekti.

Windows 11 işletim sisteminin geliştirilmesi sırasında yepyeni bir tasarım tercih eden Microsoft, işletim sistemi dahilindeki tüm uygulamaları ve pencereleri mevcut yeni tasarıma göre dizayn ediyor.

 Snipping Tool ve Snip & Sketch Uygulamaları Birleşiyor!

Yapılan yeniliklerde en çok dikkat çeken detaylardan birisi ekran görüntüsü alınmasındaki yenilikler oldu. Snipping Tool ve Snip & Sketch uygulamalarını bir araya getiren Microsoft, iki uygulamanın da ön plana çıkan özelliklerini tek bir uygulamada buluşturdu. Bu sayede kullanıcıların daha kolay ve kullanıcı odaklı bir şekilde yeni bir uygulama kullanması hedefleniyor. Üstelik mevcut yeni araç ile birlikte kullanıcılar aldıkları ekran görüntüleri için daha gelişmiş düzenlemeler yapma şansına da sahip.

Posta uygulamasında özellik olarak herhangi bir yeniliğe yer verilmese de tasarım olarak değişiklik yapıldı. Oval köşeler ile birlikte Windows 11 işletim sistemi ile uyumlu hale getirilen Posta uygulamasında, yerleşik olarak yer alan takvim gibi diğer özelliklerde de tasarım değişiklikleri yapıldı.

Microsoft’un son güncelleme ile birlikte getirdiği yeniliklerden bir diğeri ise hesap makinesini kapsıyor. Yapılan güncellemelerde hesap makinesini baştan kodlayarak C# ile geliştiren Microsoft, Github üzerinden yaptığı paylaşım ile mevcut uygulamayı geliştiricilere sundu. Böylece işletim sisteminde yer alan hesap makinesinin daha gelişmiş özelliklere sahip olmasını sağlamak çok daha kolay olacak. 

Paylaşılan sürüm notlarına göre Microsoft Teams üzerinden birebir ya da grup olarak sesli ve görüntülü konuşma yapma imkanı da sağlanıyor. Son dönemlerde kullanıcıların en çok ihtiyaç duyduğu özellikleri işletim sisteminde kullanmayı tercih eden Microsoft, böylece kullanıcı dostu bir yapıya da sahip olmayı hedefliyor. 

Microsoft tarafından yapılan mevcut yenilikler, önümüzdeki günlerde diğer yerleşik uygulamaları da kapsayacak şekilde devam edecek. İşletim sisteminde baştan aşağı bir değişim isteyen ve bu konuda tasarımı ile dikkat çekmeyi başaran Microsoft, bugüne kadarki süreç içerisinde çalışmaları ile kullanıcılardan tam not almayı başardı. Bu doğrultuda önümüzdeki günlerdeki güncellemeler ve nihai sürüm ile kullanıcılara sunulacak yepyeni Windows işletim sistemi, Microsoft’un mevcut alanda çok daha iddialı olmasını sağlayabilir. 





PAYLAŞ