1Password Windows ve MAC İçin Yenileniyor - Haberler - indir.com

1Password Windows ve MAC İçin Yenileniyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-13 13:00:15
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Şifre yönetimi konusunda dünyanın en çok tercih edilen uygulamalarından birisi olan 1Password, Windows'un ardından Mac kullanıcılarına da yeni görünümüyle sunuldu.

1Password adı verilen uygulama, kullanıcıların şifrelerini güvenli bir şekilde depolamasını ve sistemlerinde kullanmasını sağlıyor. Özel güvenlik katmanları ile tamamen korunaklı hale gelen şifreler, bilgisayarlarda meydana gelebilecek çeşitli saldırılarda dahi güvenli bir şekilde depolanabiliyor. Bu nedenle hem kullanım kolaylığı elde etmek hem de şifrelerin güvenliğini sağlamak adına dünya genelindeki milyonlarca kullanıcı mevcut programı ya da alternatifleri tercih ediyor. Şirket geçtiğimiz aylarda Windows uygulaması için özel bir tasarıma geçiş yaparken, mevcut sürüm erken erişim dahilinde Mac kullanıcılarına da sunuldu.

1Password Yeni Sürümü Neler Sunuyor?

Yeni sürüm ile birlikte uygulamanın tasarımında yapılan değişimlere ek olarak pek çok farklı cazip özellik de kullanıcılara sunuldu. Buna göre;

Kullanıcılar mevcut şifre ve kayıtlı verilerini hangi şirketler ya da kimlerle paylaştığını daha net bir şekilde görüntüleyebiliyor.

Uygulamanın kenar çubuğunda yer verilen gruplar, etiketleme konusunda kolaylık sağlıyor.

Arama çubuğunda da artık daha etkin ve sonuç odaklı bir şekilde arama yapabilmek mümkün. Önceki versiyonlarda kullanıcılar arama yaparken gelişmiş özellikten yararlanamıyordu. Ancak yenilenen versiyonlar ile birlikte arama bölümünde de yeniliğe giden şirket, kullanıcıların arama yaparken hızlı bir şekilde öneriler alabileceği özel bir bölümü de aktif hale getirdi. Tamamen aranacak kelimenin ya da içeriklerin yazılmasına gerek kalmadan daha hızlı bir şekilde aranmak istenen verilere artık ulaşılabilecek. Yeniliklerden bir diğeri ise düzenleme penceresinde yer alıyor. Kullanıcılar mevcut bölümde yeni şifre oluşturucusu, akıllı öneriler ve dosya ekleme gibi yenilikler ile karşılaşıyor.

Pratik bir şekilde kullanılabilen mevcut özellikler, kullanıcıların uygulamadaki tüm ihtiyaçlarını da kolay bir şekilde karşılayabiliyor.

Yeni Özellikler Mac’te Nasıl Kullanılacak?

Yeni sürümü kullanmak isteyen kullanıcıların öncelikle bilgisayarında yer alan eski sürümü bilgisayarından kaldırması gerekiyor. Resmi internet sitesi üzerinden indirilerek kullanılabilecek olan yeni versiyon, kısa sürecek kurulum aşamalarının ardından kullanıma hazır hale gelebiliyor. Ancak şirket tarafından yapılan açıklamalarda, özellikle mevcut sürümün kararlı bir sürüm olmadığı ve test olduğunun unutulmaması gerektiği belirtildi.





PAYLAŞ