Steam Deck'e Windows 11 desteği geliyor - Haberler - indir.com

Steam Deck'e Windows 11 desteği geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-11 12:00:13
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Steam Deck oyunlara özel olarak tasarlanan konsolun temelde Linux tabanlı olan SteamOS işletim sistemiyle geleceği pek çok kez dile getirilmişti. Aynı zamanda taşınabilir şeklinde olan bu konsolda Windows gibi farklı işletim sistemlerini de yükleyebileceğinizi belirtmek gerekir. Valve kısmında her ne kadar destekleneceği ise şu an için bilinen bir durum değildir. 

Elde edilen bilgilere bakılırsa Valve, Windows desteğine önemli oranda odaklanmış durumdadır. Hatta öyle ki Steam Deck’te Windows 11 kullanabilmemiz için Güvenilir Platform Modülleri (TPM) desteği için de hızla çalışmalarına devam ediyor. Steam Deck tasarımcısı Greg Coomer, PC Gamer ile yaptığı bir röportajda "Şu anda TPM’ye ile ilgili bir çalışma var. Şimdiye kadar Windows 10’a o kadar odaklandık ki daha ileri gidemedik. Beklentimiz bunu karşılayabileceğimiz yönünde" dedi.

Windows 11'de en sevilen özellik yumuşak köşeler olduWindows 11'de en sevilen özellik yumuşak köşeler oldu

Valve, TPM’nin BIOS düzeyinde desteklediği ve Steam Deck’in Windows 11 için her özelliği ile tamamen hazır olmaları için AMD ile beraber çalışıyor. Bu yeni el konsolu, resmi olarak desteklenmeyen pek çok Windows oyununu çalıştırmak adına Valve’ın Proton yazılımından faydalanıyor. Fakat hile önlemek konusu Proton için son yıllar içerisinde en büyük sorunlardan birisi oldu. Windows desteği ise burada uyumluluk sorununu ortadan kaldırabilir. Fakat işletim sisteminin Deck’te ne kadar iyi performans sergilediğini görmek için biraz daha beklemek gerekecek. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için sadece bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda yeni bilgiler elde edilebilir. 


Microsoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre EdiyorMicrosoft, Spotify'ı Yeni Bir Windows 11 Özelliğine Entegre Ediyor
ASUS, Windows 11’i Destekleyen Anakart Modellerini Açıkladı            ASUS, Windows 11’i Destekleyen Anakart Modellerini Açıkladı            

PAYLAŞ