WhatsApp sohbetleri nasıl yedeklenir?


Popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’ta sohbet geçmişinizi yada WhatsApp’tan gelen Galeri’de olmayan medya belgelerini kaybetmemek için bazı önemli ayarlar yapmanız gerekiyor. Aksi halde tüm verilerinizi ve medya içeriklerinizi telefon sıfırlamanızda kaybedebilirsiniz. Oldukça bazı basit adımlar ile WhatsApp yedeklemesi yapabilir ve bu sayede istediğiniz cihazda sohbet geçmişinize erişebilirsiniz. Sizlere bu içeriğimizde ise iOS ve Android için WhatsApp yedeklemesi nasıl gerçekleştirilir bunun detaylarına bakacağız.

WhatsApp özellikle günümüzde birçok iletişim yerine başlıca mesajlaşma ve iletişim araçlarından birisi haline geldi diyebiliriz. Kullanıcılar sadece mesajlaşma değil fotoğraflar, videolar ve birçok verilerini WhatsApp sohbetlerinde tutuyorlar. Bu sebeple ise telefonun arızalanma durumunda verilerinizin kaybolmaması için yedeklemelerinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ancak yedekleme ayarlarınızı yapmadıysanız verilerinizi kaybetmemek için yedekleme işlemini yapmanız gerekiyor. Gelin şimdi hem Android hem de iOS için WhatsApp yedekleme nasıl yapılır? Bu sorunun cevaplarını vermeye çalışalım.

WhatsApp’ta yedekleme işlemleri nasıl yapılır?

Android

iOS

iCloud yedeklemeniz açık ise Şimdi Yedekle tuşuna basarak yedekleme işlemini başlatabilirsiniz. iCloud aktif değil ise bir uyarı ekranı karşınıza çıkacak ve buraya dokunarak iCloud ayarlarından WhatsApp yedeklemenizi aktif edebilirsiniz. Otomatik yedekleme bölümünde ise haftalık, aylık ve günlük olarak istediğiniz periyotlarda yedeklemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Artık telefonunuzu sıfırlansa bile iCloud hesabınız üzerinden sohbetlerinize erişebilirsiniz.