WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor - Haberler - indir.com

WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-21 19:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında dünyanın en popüler uygulaması olan WhatsApp için yenilikler ve geliştirmeler görmeye devam ediyoruz. Şimdi ise WhatsApp kullanıcılarının Web sürüm için uzun bir süredir bekledikleri özellik nihayet geliyor. Şirketin yaptığı açıklama ile WhatsApp Web ve masaüstü sürümleri için görüntülü ve sesli görüşme özelliğinin yakın zamanda geleceği ortaya çıktı. Mesajlaşma uygulamaları arasında belki de en popüleri olan WhatsApp, sadece mobil değil web tarafta da yenilikler kazanmaya devam ediyor. Şimdi ise WhatsApp Web için yeni işlevler kazanacak olan WhatsApp’ın Web tarafında görüntülü ve sesli görüşme desteğine kavuştuğunu göreceğiz.

Türkiye’de aktif olmasa da son olarak WhatsApp tarafında alışveriş desteğini bile kullanılabilir seviyeye getiren şirketin, yenilikleri bitmek bilmiyor. 180 ülkede dosya, ses, fotoğraf, video ve konum desteklerine sahip olarak aktif olan uygulama mobil tarafta uzun süredir sesli ve görüntülü görüşme özelliğine sahip durumda. Ancak sadece mobil değil bu destekleri Web için de görmeye hazırlanıyoruz.

Apple'ın şartı WhatsApp'ın tepkisini çektiApple'ın şartı WhatsApp'ın tepkisini çekti

WhatsApp Web için sesli ve görüntülü görüşme

Ortaya çıkan sızıntı ve haberlere göre WhatsApp Web ve masaüstü sürümleri için kullanıcıların uzun süredir bekledikleri görüntülü ve sesli konuşma özelliği nihayet geliyor. Digital Information World’de bulunan haberlere göre özelliğin şuan da beta da yer aldığı ve yakın zamanda geliştirilerek nihai hale erişmesi bekleniyor. Pazarın uzmanlarına göre Facebook’un WhatsApp için geliştirdiği bu hamlesi ile görüntülü görüşme servisleri olan Microsoft Teams, Zoom ve Google Meet gibi platformlara rekabet etmeye hazırlanıyor.

Mobil tarafa bakacak olursak WhatsApp iOS ve Android tarafındaki görüntülü görüşmeye 8 kişi dahil olabiliyor. WhatsApp Web’e gelecek olan görüntülü görüşme özelliğinin ise kaç kişiye kadar destek vereceği henüz bilinmiyor. Bakalım bu yeni özellik ne derece işlevsel olacak göreceğiz.


WhatsApp'ın masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuşuyorWhatsApp'ın masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuşuyor
WhatsApp Web için önemli görüşme özelliği geldiWhatsApp Web için önemli görüşme özelliği geldi

PAYLAŞ