WhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandı - Haberler - indir.com

WhatsApp desteği sonlanan akıllı telefonlar açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-24 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp için 2021 yılında hangi modellere destek verileceğine dair açıklama web sitesinde resmi olarak yayınlandı. Uygulama sayfasında yer alan bilgilere göre hem iOS hem de Android tarafında hangi modellere destek verileceği belli oldu. Buna göre 2020 yılında WhatsApp uygulamasını açabilen tüm iPhone modelleri 2021 yılında da uygulamayı destekleyecek. Her yıl aralık ayı ile beraber WhatsApp uygulaması için desteği kesilecek olan akıllı telefonlar açıklanıyor. O yıl ile beraber sona erip yeni yıl başladığında işletim sistemi olarak eski olan modeller WhatsApp desteği alamıyorlar. Bu yıl ise yine benzer olarak açıklama yapıldı ve çok eski işletim sistemleri için WhatsApp desteğinin olmadığını görüyoruz. Modellerinin WhatsApp desteğinin olup olmadığını merak eden kullanıcılar için ise WhatsApp’tan resmi açıklama gelmiş durumda.

WhatsApp 2021’de desteğini kesecek modelleri açıkladı

WhatsApp'ın masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuşuyorWhatsApp'ın masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuşuyor

Ortaya atılan iddilar ile beraber birçok iPhone kullanıcısı tedirgin olmuştu. İddialara göre ise WhatsApp, 1 Ocak 2021 ile beraber iOS 9 için verdiği desteği kesecekti. Fakat iOS 4S ve sonrası modellerin hala iOS 9 sistemine sahip olmasından ötürü kullanıcılar tedirgin olmuştu. WhatsApp ise yayınladığı destek sayfası ile beraber tüm bu soruları gidermiş oldu. WhatsApp 1 Şubat 2020 ile beraber iOS 8 ve daha altı sürümlere destek vermeyeceğini açıklamıştı. Bu kapsamda ise iOS 9 sistemine sahip iPhone modelleri 2020 şke beraber WhatsApp kullanabileceklerdi. Destek sayfasındaki yeni bilgilere göre 2020 yılında desteği olan iPhone modelleri 2021 yılında da çalışmaya devam edecek.

Android tarafında ise Android 4.0.3 ve daha üst sürümlerdeki telefonlarda WhatsApp kullanılmaya devam edecek. Diğer yandan KaiOS 2.5.1 ve üzeri sürümlerde uygulama çalışmaya devam edecek. Piyasadaki Android ve iPhone modellerinin desteklerinin devam ettiğini söyleyelim.


WhatsApp Web için önemli görüşme özelliği geldiWhatsApp Web için önemli görüşme özelliği geldi
WhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyorWhatsApp Web ve masaüstü sürümlerine görüntülü konuşma geliyor

PAYLAŞ