WhatsApp Messenger Rooms özelliğine kavuşuyor!


Yaşanan coronavirüs salgının en büyük etkilerinden birisi kullanıcıların iletişim için mobil uygulamalarda yoğun vakit geçirmesine sebep oldu. Her ülke ve şehirlerde uygulanan karantina sonrasında eğitimler, toplantılar ve işler iletişim araçları olan Zoom gibi uygulamalar üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. Özellikle popüler mesajlaşma servisleri WhatsApp ve FaceTime gibi uygulamaların görüntülü görüşmeler için de daha fazla ve yoğun kullanılmaya başlandığı şu dönemde WhatsApp için yeni bir özellik ortaya çıktı. WhatsApp’ın görüntülü görüşme esnasındaki kişi sınırı 4’den 8 kişiye çıkarma kararı alındı. Ayrıca Netflix videolarını doğrudan izleme imkanı sunacak olan uygulamanın bu yenilikleri henüz kullanıcılara sunulmazken, şimdi ise Messenger Rooms entegrasyonu ortaya çıktı.

WhatsApp Messenger için Rooms özelliği geliyor

Facebook’un Zoom’a rakip olarak tanıtımını geçtiğimiz günlerde yaptığı Messenger Rooms ile aynı anda 50 kişinin görüntülü görüşmesine imkan sağlanacak. WhatsApp Beta sürümünde ise bu uygulamaya geçiş seçeneği ortaya çıktı. Piyasada görmüş olduğu yoğunluk ile rakipsiz olarak gözüken ZOom uygulamasının bu noktada tahtından indirmek adına Facebook’dan bir hamle gelmiş oldu. Messenger’da bir oda oluşturduktan sonra katılmasını istediğiniz kişilere bağlantı linki göndermeniz gerekiyor.

Özelliğin dikkat çekici noktalarından birisi ise karşı tarafta WhatsApp ve Messenger kullanma zorunluluğu bulunmuyor. Bu sayede platformdan bağımsız bir şekilde görüntülü görüşmelere dahil olmak mümkün oluyor. Henüz Beta sürümünde yer alan bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise belli olmuş değil.