Corona virüs için WhatsApp Danışma Hattı kuruldu - Haberler - indir.com

Corona virüs için WhatsApp Danışma Hattı kuruldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-23 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Ülkemizde bir süredir mücadele verdiğimiz Corona virüs salgını için Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattığını açıkladı.

Mart ayında ülkemizde ilk koronavirüs vakasının görülmesiyle birlikte ciddi önlemler alınsa da enefekte sayısında hızlı bir artış yaşandı. Evlerde kalmanın her zamandan çok daha büyük olduğu bu dönemlerde insanların salgınla ilgili gerekli bilgiye sahip olabilmesi için yetkili kuruluşlar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Instagram'dan koronavirüs mağduru işletmelere destekInstagram'dan koronavirüs mağduru işletmelere destek

Geçtiğimiz hafta kullanıma sunulan “Hayat Eve Sığar” uygulamasının ardından yeni bir uygulamayı açıklayan Sağlık Bakanlığı, WhatsApp üzerinden bir destek hattı oluşturulduğunu duyurdu.

Bakanlıktan gelen son açıklamalara göre insanların Corona virüs salgınıyla ilgili daha kapsamlı bilgilenmelerini sağlamak için WhatsApp destek attı kuruldu. Yanlış bilgilerin yayılmasının önüne geçilebilmesi adına da atılan bu adım hakkında Sağlık Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Corona virüs ile mücadelede SABİM 184 Whatsapp Danışma Hattı kuruldu. Yeni Corona virüs Hastalığı hakkında, 0541 888 01 84 numaralı Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) 184 Whatsapp Danışma Hattı‘ndan bilgi alabilirsiniz” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanlığı Corona virüs WhatsApp Danışma Hattı nasıl kullanılır?

Destek Hattı’nı kullanabilmek için 541 888 01 84 numarasını telefonunuza kaydetmeniz gerekiyor.

WhatsApp Danışma Hattı kişi listenizde yer aldığı andan itibaren aklınızdaki soruların yanıtı için dilediğini zaman sohbet başlatıp isteğinizi belirtebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulaması nasıl kullanılır?

İlk mesajın ardından otomatik mesaj sistemi devreye giriyor. Görüntülenen mesajda bu hattın sadece Yeni Corona virüs (COVID-19) hastalığıyla ilgili bilgi vermek amacıyla oluşturulduğu belirtiliyor.

Bu mesajda kullanıcılara iki farklı işlem seçeneği sunuluyor. Eğer Corona virüs salgınından etkilendiğinizi ve belirtileriniz olduğunu düşünüyorsanız gelen mesajı “1” yazıp yanıtladığınızda bir sonraki adıma yönlendiriliyorsunuz.

Ancak sadece Corona virüsü hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız mesajı “2” yazıp yanıtlamanız gerekiyor. Ve ardından tarafınıza salgın hakkında geniş bilgi içeren döküman ve videolar WhatsApp üzerinden gönderiliyor.


"Hayat Eve Sığar" uygulaması yayınlandı
Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?Apple ve Google'ın geliştireceği koronavirüs takip sistemini kimler kullanamayacak?

PAYLAŞ