Facebook WhatsApp'ta reklam gösterme projesini yeniden değerlendiriyor - Haberler - indir.com

Facebook WhatsApp'ta reklam gösterme projesini yeniden değerlendiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-27 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz sene WhatsApp’ta kullanıcılara reklam göstermeyi planlayan Facebook’un bu fikre yeniden yoğunlaştığı öğrenildi.

2011 senesinde Facebook tarafından satın alınan WhatsApp o günden bugüne ciddi bir yol kat etti. Facebook tarafından kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan uygulama günümüzde dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan anlık mesajlaşma uygulaması olsa da, henüz şirket için bir kazanç sağlayamıyor. WhatsApp’ın geniş kullanıcı kitlesini bir gelir kaynağına dönüştürmek isteyen Facebook ise, platformu reklamverenlere açmayı planlıyordu. Uzun bir süre bu plan doğrultusunda çalışmalar gerçekleştiren şirket geçtiğimiz sene bu kararından vazgeçmişti. 

WhatsApp'tan kendini imha eden mesaj özelliği geliyor!WhatsApp'tan kendini imha eden mesaj özelliği geliyor!

Bildiğiniz üzere WhatsApp, Instagram uygulamasındaki “Hikayeler” özelliğine benzer olarak “Durum” özelliğine sahip. Şirketin uygulamaya bu özelliği kullanıcılara reklam gösterebilmek için entegre ettiği tahmin edilen şirketin reklam projesi konusunda ciddi bir fikir ayrılığı yaşadığı gündeme geldi. İddialara göre şirkette bir kesim uygulamada reklam göstermenin kazanç sağlayacağını düşünürken, bir kesim de bunun kullanıcı kaybına yol açacağını düşünüyor. Konu hakkında açıklama yapan  Facebook sözcüsü Engadget ise, durumdaki reklamların WhatsApp için uzun vadeli bir fırsat olarak kaldığını doğrulayarak projenin yakın bir zaman diliminde hayata geçmeyeceğini belirtti. 

Tüm bunlara ek olarak WhatsApp’ın reklamlar için nasıl kullanılacağına dair de bazı ayrıntılar ortaya çıkmış durumda. Söylentilere göre Facebook kullanıcılara WhatsApp üzerinden reklam gösterebilecek reklamlarla kullanıcıları eşleştirebilmek için telefon numaralarını kullanacak. Ancak bu durumun kullanıcıların Facebook hesaplarını silmelerine yol açabileceğinden şirketin reklam projesini nasıl hayata geçireceği henüz belli değil. 


WhatsApp için çoklu hesap desteği yolda!WhatsApp için çoklu hesap desteği yolda!
Whatsapp grup çağrılarındaki katılımcı sınırını yükseltiyorWhatsapp grup çağrılarındaki katılımcı sınırını yükseltiyor

PAYLAŞ