Valve'ın bu yıl Steam'de yapmayı planladığı 8 değişiklik


Valve 2019 yılı içerisinde Steam’e eklenecek olan yeni özelliklerini ve değişikliklerden bahsetti. Bu değişikliklerden 8 tanesini Valve kullanıcıları için paylaştı. Paylaştığı bu değişiklikleri sizler için kaleme aldık. Bu değişiklikler neler gelin birlikte göz atalım.

1- Mağaza Keşfedilebilirliği

Makine öğrenmesi ile özelleştirilmiş, oyun severlerin kişisel zevklerine göre eşleştirme yapabilen yeni bir tavsiye motoru özelliği üzerinde çalışma sürdürüyor.

2- Çin’de Steam

Perfect World ile şirketin yaptığı işbirliği sayesinde Steam’i Çin sınırları içerisne ulaştırmayı başardı. Şu an için ayrıntılı bilgi paylaşımı yapmayan şirket, önümüzdeki günlerde açıklama yapacağını duyurdu.

3- Steam Kütüphanesi Güncellemesi

Tekrardan tasarlanmış Steam Kütüphanesi gibi uzun bir süreden beri beklenen Steam istemcisi değişikliklerini şirket ilerleyen dönemde açıklayacak.

4- Yeni Etkinlik Sistemi

Şirket Steam Topluluğu’ndaki etkinlik sistemini güncelledi. Bu sayede oyunlardaki turnuvalar, yayınlar ya da haftalık mücadeleler gibi ilgi çekici hale geldi.

5- Steam TV

Şirket oyun severler daha iyi bir hizmet verebilmek için, kendi tanıtımını yaptığı bir kanal kurdu. Buna da http://steam.tv/ üzerinden ulaşabilirsiniz.

6- Steam Sohbeti

Şirket geliştirdiği bir arayüz sayesinde Steam Sohbet’in mobil uygulamasını yayınlayacak. Bu sayede arkadaşlarınız ile sohbet edebileceksiniz.

7- Steam Güven

CS:GO'daki "Güvenilir Eşleştirme" teknolojisini güncelleyerek bünyesine dahil eden şirket, bütün oyunlarda kullanılabilir bir Steam özelliği sunacak.

8- Steam Bilgisayar İnternet Kafe Programı

Şirket, dünya genelinde yüzlerce internet kafede Steam kullanan oyun severleri edindiği tecrübeleri iyileştirmek amacıyla yeni bir resmi Bilgisayar İnternet Kafe Programı’nı kullanıcılarına sundu.