Spotify 2021 kullanıcı rakamları açıklandı


Popüler müzik dinleme platformu olan Spotify, son çeyreğe ait mali rapor ve kullanıcı istatistiklerini açıkladı. Spotify tarafından platformun yeni kazanç raporları açıklanırken, şirket beklenenden daha az Premium ve aylık aktif kullanıcı sayısına erişti. İsveç merkezli müzik ve podcast uygulaması olan Spotify, Premium abonelerinin arttığını açıkladı. Müzik akış hizmet oldukça geniş bir arşive sahip olurken, uygulamada birçok dilde ve türde müzik bulmak mümkün oluyor. Ayrıca son yıllarda podcast’lere de oldukça yoğunlaşan şirket, hızla büyümesini sürdürüyor. Son verilere göre ise şirket, Joe Rogan ve Bill Simmons’ın podcast’leri ile de reklam gelirini iki katından fazla arttığını ifade ediyor.

Spotify kullanıcı sayısı yüzde 20 artış gösterdi

Şirketin bugün itibariyle yayınlamış olduğu yeni kazanç raporuna göre şuan için 165 milyon Premium abonesi bulunan platform, 365 milyon aylık aktif kullanıcıya sahip durumda. Geçtiğimiz çeyrekte ise platformda 158 milyon Premium abone ve 356 milyon aylık aktif kullanıcısı bulunuyordu. Sırayla bu kapsamda yüzde 20 ve yüzde 22’lik artışlar yaşandı. Rakipler olan Apple Music ve Amazon Music ile karşılaştırılan rakamlar paylaşan şirket, sırasıyla 60 milyon ve 55 milyon ücretli aboneye sahip olduğu ifade ediliyor. Ayrıca Spotify’ın Premium abone sayısını podcast’ler de artırmayı başarıyor. Spotify’ın podcast’lere olan ilgisi hem podcasting içeriği hem de teknolojisindeki satın alımlar ile yatırımlar yapmaya devam ettiriyor.

Spotify’a göre ise son çeyrekte podcast içeriği ile etkileşimde olan aylık aktif kullanıcılarının yüzdesi bir hayli artmaya devam ediyor. Tüm aylık aktif kullanıcıların yzüde 25’inin yer aldığı son iki çeyreğe kısayla daha da iyileşmişe benziyor. The Wall Street Journal’a göre geçtiğimiz çeyrekte 2.6 milyon olan Spotify’da şuan 2.9 milyon podcast yer aldığı ifade ediliyor.