Spotify önbellek konumu nasıl değiştirilir? - Haberler - indir.com

Spotify önbellek konumu nasıl değiştirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-25 17:00:11
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Spotify, mobil cihazlarda en çok tercih edilen müzik dinleme uygulamasından birisidir. Ancak çok yoğun kullanımlarda, Spotify önbelleği depolama alanında fazla yer kaplamaya başlayabilir. Üstelik çevrimdışı dinleme gibi özelliklerin kullanılması ile birlikte bu alan çok daha yüksek boyutlara ulaşabilmektedir. Bu tür durumlarda telefon hafızasını korumak adına microSD gibi alternatif alanlarda Spotify verilerinin saklanması sağlanabilir. Bunun için Spotify önbelleği taşıma işlemlerinin yapılması gerekir.

Android'de Spotify önbelleği nasıl taşınır?

Depolama alanını doğru bir şekilde kullanmak isteyenler, depolama alanlarını boşaltmak için alternatif yöntemleri kullanabilir. Android için Spotify, önbellek klasörünün varsayılan konumunun değiştirilmesine izin vermektedir. Bu sayede cihazdaki başka bir klasör yerine Spotify önbellek verileri SD kartta depolanabilir. Bu işlemleri yapmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Spotify'dan çiftlere özel yeni özellikSpotify'dan çiftlere özel yeni özellik

İlk olarak, Android cihazınızda Spotify Uygulamanızı açın.

Ardından, Ayarlar > Depolama bölümüne geçiş yapın.

Bu bölümde, Spotify uygulamasının depolama verilerine dair detaylara ulaşmak ve özel bir şekilde ayarlamalar yapmak mümkündür. Önbellek taşıma için ise önbellek klasörünün nereye kaydedilmek istediğinizi seçmelisiniz. Açılacak pencerede konum seçimi sonrasında son bir onay verilmesi gerekir. Onayın verilmesi ile birlikte Spotify önbellek konumu değiştirilmiş olacaktır. Bu işlemlerin sorunsuz bir şekilde çalışması adına SD kartta en az 1 GB’lık boş alan olması gerekmektedir.

Masaüstünde Spotify önbelleği nasıl taşınır?

Telefonlarda olduğu gibi masaüstünde de Spotify Önbelleği taşınabilmektedir. Spotify masaüstü kullanıcılarının önbellek klasörü konumlarını değiştirmek için Ayarlar > Gelişmiş Ayarları Göster seçeneği takip edilmelidir. Ardından çevrimdışı depolama konumu altında yer alan konumları değiştir seçeneği ile önbellek konumu değiştirilebilir.

iOS’ta Spotify önbelleği nasıl taşınır?

Android ve masaüstünde kolay bir şekilde yapılabilecek bu işlemler iOS’ta yapılamaz. Bunun nedeni ise Apple tarafından getirilen sınırlamalardır. iOS işletim sisteminde Spotify önbelleklerinin silinmesine izin verilir. Ancak Spotify uygulama önbellek ve benzer konumları değiştirilemez. macOS sistemlerinde ise Windows işletim sisteminde olduğu gibi önbellek konumu değiştirilebilir.

Spotify önbellek konum değişikliği ne kadar sürer?

Spotify önbellek konumların için değişiklik yapıldığında taşıma işlemi yapılacaktır. Bu tür durumlarda kişilerin mevcut verilerinin büyüklüğüne bağlı olarak bir süre gerekecektir. Eğer çevrimdışı içerikleri çok yoğun olarak kullanıyorsanız, konum taşıma işlemleri daha uzun sürer. Ancak önbellek ve dosya aktarım devam ederken Spotify dinlenebilir. Ancak, aktarım sonrasında mutlaka Spotify yeniden başlatılmalıdır. Çevrimdışı içerikler ve önbellek gibi verilerde Spotify için belirtilen adımların takip edilmesi, tüm cihazlarda sorunsuz bir şekilde Spotify kullanılmasını sağlar.


İlgili uygulamalar
Spotify'a sonunda M1 desteği geliyorSpotify'a sonunda M1 desteği geliyor

PAYLAŞ