Sony PlayStation 5 ve PlayStation 5 Digital Edition fiyatını ve çıkış tarihini açıklandı!


Konsol savaşları tüm hızıyla devam ediyor. Xbox’un Xbox Series S haricinde Xbox Series X fiyatlarını da açıklaması sonrasında gözler Sony’ye çevrilmişti. Japon devi tarafından gerçekleştirilen etkinlik ile beraber yeni nesil konsolların çıkış tarihi ve fiyatlarına yönelik detaylar belli oldu. Sony, yeni oyun konsolunun fiyatını da duyururken, beklenenden uygun fiyatla gelmesi oyuncuları bir hayli sevindirdi. PlayStation 5 ve Xbox Series X arasındaki rekabeti daha da artıracak olan fiyat detayları artık netleşmiş oldu. Hem PlayStation 5 hem de PlayStation 5 Digital Edition’un fiyatları belli oldu.

Bildiğiniz üzere Xbox, Series ve Series X olarak iki farklı versiyon modelini duyurdu. Bu konsollarında fiyatı belli olurken, Türkiye fiyatları da resmi olark duyuruldu.

PlayStation 5 fiyatları belli oldu

Sony’nin birçok oyunu ve PlayStation Plus Collection adlı özelliği tanıtmış olduğu etkinliğin sonunda birçok işinin uzun bir süredir beklediği fiyatlar da netleşmiş oldu. Japon devi buna göre PlayStation 5 ve PlayStation 5 Dİgital Edition olarak iki farklı seçenek ile geliyor. Bu modellerde açıklanana göre PlayStation 5, 499 euro PlayStation 5 Digital ise 399 euro’luk fiyat etiketine sahip olacak. Bu fiyatların güncel kur ile beraber vergi ücretlendirmesine de sahip olacağını belirtelim.

Modellerin çıkış tarihinde ise PS5’in 12 Kasım tarihinde resmi olarak geleceği ifade ediliyor.