Sony'nin yeni patenti PS5 Pro modeline işaret ediyor olabilir - Haberler - indir.com

Sony'nin yeni patenti PS5 Pro modeline işaret ediyor olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 13:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon devi Sony’nin almış olduğu yeni PlayStation patenti, şuan için duyurulmayan PlayStation 5 Pro konsoluna işaret ediyor. Şirket, almış olduğu patentte yüksek performanslı bir konsoldan bahsediyor. Geçtiğimiz aylarda Sony’nin düzenlemiş olduğu The Future of Gaming etkinliğinde yeni nesil oyun konsolunu tanıtmıştı. Bu etkinlikte bir tanesi standart ve diğeri ise dijital olmak üzere iki farklı PlayStation versiyonunun tanıtıldığını gördük. Fakat ortaya atılan söylentiler, üçüncü bir versiyonun gelebileceğinden bahsediyor. Bu ise PlayStation 5 Pro olarak karşımıza çıkabilir. Sony Interactive Entertainment tarafından alınan yeni bir PlayStation patenti, PlayStation 5 Pro cihazının beklentilerini güçlendiriyor.

Sony, resmi olarak böyle bir varyant çıkarmak planı olduğundan bahsetmemişti. Ancak önümüzdeki birkaç yıl bu konsol hakkında yeni şeyler de muhtemel gözükmüyor. Fakat bu yeni patent, böyle bir konsolun varlığının ise kaçınılmaz olduğunu gösteriyor.

Dört yıllık tahminlere göre konsol savaşında PS5 açık ara öndeDört yıllık tahminlere göre konsol savaşında PS5 açık ara önde

Sony, PS5 hakkında yeni bir patent aldı

Sony’nin almış olduğu yeni patent başvurusu 2019 yılında yapılmış olsa da henüz yayınlanmadığını görüyoruz. Yayınlanan yeni patent, üst segment bir PS5 konsolunun varlığını gösteriyor. Bu yükseltmenin ise bulut oyunculuğu ve PlayStation Now’ın kullanımıyla gelmesinin muhtemel olacağını gösteriyor. Patenin teknik başlığı "Ev Konsolu ve Bulut Oyunculuğu İçin Ölçeklendirilebilir Oyun Konsolu CPU/GPU Tasarımı" olurken, patent içerisinde "Çoklu GPU simülasyon ortamında çerçeve arabellek yönetimi, ayrı ayrı video kareleri renderlayan çoklu GPU'lar uygulayarak ya da videonun her karesinin ayrı kısımlarını renderlayarak uygulanabilir. GPU'nun kontrollerinden bir tanesi, bir başka GPU'dan alınan kare bilgisi vasıtasıyla alınan ve fiziksel olarak bağlı olan HDMI çıktı portları vasıtasıyla okunan eksiksiz karelerin HDMI kare çıktısıdır. Veya GPU'ların çıktıları, birlikte çoklanabilir (multiplex)." Yazıyor.

Ayrıca patent içinde "SoC teknolojisi, oyun konsolları gibi video simülasyon konsollarına uygulanabilir. Özellikle tek bir SoC, konsolun 'light' sürümü için tedarik edilebilir. Bu arada Çoklu SoC'ler, 'light' sürüme göre daha yüksek işleme ve depolama kapasitesi olan yüksek donanımlı konsol için kullanılabilir. Yüksek donanımlı sistem, daha fazla RAM'i ve diğer özellikleri içerisinde barındırabilir ve ayrıca aynı oyun konsolu yongasını daha fazla performansla kullanan bulut optimizasyonlu sürüm için kullanılabilir" paragrafı da bulunuyor. Patentte verilen yüksek donanımlı referansın PlayStation 5 Pro’ya işaret ettiği açık bir şekilde gözüküyor. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama gelmezken, patentte, yüksek donanımlı sürümde yüksek performansın yeni donanımlarla değil, bulut vasıtasıyla sunulacağını ifade ediyor. Bakalım yeni versiyon bir PS5 çıkacak mı göreceğiz.


PS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktıPS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktı
PS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandıPS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandı

PAYLAŞ