PS5 DualSense'in bomba özelliği: Kimin tuttuğunu bilecek - Haberler - indir.com

PS5 DualSense'in bomba özelliği: Kimin tuttuğunu bilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-24 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sony’nin en yeni oyun konsolu olan PlayStation 5 üst seviye özellik ve yetenekler ile geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Şimdi ise cihaza dair detaylar ortaya çıkmaya devam ederken, yeni bir özellik daha ortay çıktı. Buna göre Sony’nin almış olduğu patentlerde gözüken bu özellik sayesinde DualSense cihazının kim tarafından tutulduğunu PlayStation 5 anlayabilecek. Bu yeni özellik sayesinde oyun ilerlemeleri ve PlayStation kullanıcı profilleri diğer kullanıcılardan gizlenebilecek. Japon devi Sony’nin yaklaşan yeni oyun konsolu PlayStation 5 konsolu için çıkış tarihi geri saymaya devam ediyor. Oyuncuların heyecanla bekledikleri bu yeni konsolun sahip olacağı üst seviye yetenek ve özellikler ise şimdiden heyecanla bekleniyor. Şimdi ise PlayStation 5’in kontrolcüsü olan DualSense ile alakalı yeni patent detayı ortaya çıktı.

PlayStation 5 DualSense kontolcüsünün yeni yeteneği gözüktü

PS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktıPS5 oyun kutularının tasarımı ortaya çıktı

Sony Interactive Entertainment’in Şubat ayında almış olduğu yeni bir patent, şu günlerde ortaya çıktı. Söz konusu bu patente göre DualSense, onu kimin tarafından tutulduğunu bilecek. Bu özellik ile PLayStation 5’in kullanıcı güvenliği ve gizliliğini artırması hedefleniyor. Şimdi ise DualSense’nin bu özelliği neler sunacak gelin bakalım. Patent bilgilerine bakacak olursak DualSense, bir yada birçok sayıda özel sensöre sahip olacak. Bu sensörler ile kontolcüyü tutan oyuncunun tanınması mümkün olacak. PlayStation 5 size ait bir kumanda ile direkt bir şekilde PS5 hesabınıza erişmenizi sağlayacak. Bu özellik sayesinde bir oyuncu kendi oyun ilerlemelerini ve kullanıcı profilini gibi detayları diğer kullanıcılardan koruyabilmiş olacak.

Sony’nin DualSense için ortaya çıkan bu pateni oldukça etkileyici duruyor. Ancak Sony, almış olduğu nu özelliğin nasıl kullanılacağını henüz net olarak açıklamış değil. DualSense’in telemetri verilerini Playstation 5’e ileteceği ve bu sayede kumandanın hangi oyuncuda olduğunu anlayacağı ifade ediliyor.


PS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandıPS5 ve Xbox Series X’e de gelen FIFA21 tanıtım videosu yayınlandı
Sony'nin yeni patenti PS5 Pro modeline işaret ediyor olabilirSony'nin yeni patenti PS5 Pro modeline işaret ediyor olabilir

PAYLAŞ