Snapchat kullanıcılarına arkadaş listelerini temizlemelerini hatırlatacak


Yeni özellikler üzerinde çalışan Snapchat Arkadaş Kontrolü özelliğiyle kullanıcılarını arkadaş listelerini temizlemeleri ve sadece gerçek arkadaşlarıyla paylaşım yapmaya teşvik edecek.

Kullanıcı deneyimini günden güne iyileştiren Snapchat, kullanıcıların arkadaş listelerini hızlı bir şekilde temizlemesini sağlayan yeni bir özellik yayımlamaya hazırlanıyor. Yeni özellik kullanıcılara arkadaş listelerini temizlemek için bir hatırlatıcı gösterecek. Hatırlatıcı profil sayfasında adınızın hemen altındaki kısma konumlandırılmış. Bu seçeneğe tıkladığınızda arkadaş listesiniz önünüze geliyor ve bu kısımdan istemediğiniz arkadaşlarınızı kolayca çıkarabiliyorsunuz.

Yeni yayımlanacak özellik her ne kadar basit bir özellik gibi görünse de aslında uygulamayı yıllardır kullanan kullanıcılar için oldukça faydalı olacak gibi görünüyor. Arkadaş Kontrolü özelliği, eskiden listenize eklediğiniz ancak şu an için paylaşımları görmesi istenmediğiniz kullanıcıları kolayca listeden çıkarmayı sağlayacak.

SnapChat yılın son çeyreğinde 2.5 milyar dolar gelir elde etti

Snapchat'in yeni özelliği kullanıma sunulduğu zaman kullanıcılar profil sayfalarında "Snapchat gerçek arkadaşlar içindir. Arkadaş listenizi gözden geçirmek için dokunun." yazan bir ileti ile karşılaşacaklar.

Arkadaş Kontrolü özelliği nasıl kullanılır?

Kullanıcılar, bu bağlantıya dokunduklarında mevcut tüm arkadaşlarını görebilecekleri bir liste ile karşılaşacaklar.  Bu listeden artık paylaşımlarını göstermelerini istemedikleri kişilerin profillerine giderek sağ üst tarafta bulunan üç nokta simgesinden “Kaldır” seçeneğine tıklamaları yeterli olacak. Ayrıca kullanıcılar bu kısımdan arkadaşlarını listeden çıkardıklarında, arkadaşlarına listeden çıkarıldıklarına dair bilgi de gitmeyecek.

Arkadaş Kontrolü özelliğinin testlerine başladığı bilinen Snapchat özelliği önümüzdeki haftalarda Android ve'önümüzdeki aylarda iOS kullanıcılarına sunması bekleniyor.