SnapChat Spotlight özelliğini tanıttı - Haberler - indir.com

SnapChat Spotlight özelliğini tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-25 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Halen adından söz ettiren ve kullanılmaya da devam eden Snapchat, Spotlight adlı özelliğin duyurusunu gerçekleştirdi. Bu özellik ile beraber kısa süreli videolarla kullanıcılar arasındaki etkileşim artırılmaya çalışılacak. Hatta öyle ki Spotlight özelliği için içerik hazırlayanlar para kazanabilecekler. 

Sosyal medya platformlarından Snapchat, kullanıcılara kişiselleştirilmiş içerik algoritmalarına dayalı olarak herkese açık bir şekilde gönderilen yayınların bir akışını gösterecek olan Spotlight özelliğini kullanıma sunuyor. Spotlight özelliğine katkıda bulunan Snapcaht kullanıcıları, popüler olmasına göre dağıtılan günlük 1 milyondan fazla ücreti almaya hak kazanacak. Snapchat, Spotlight'ı TikTok ve Instagram'ın Reels özelliğine rakip olmak ve bu yarış içerisinde hala bende varım demek adına bu özelliği kullanıma sundu. 

Snapchat müzik ekleme özelliği ile gündemdeSnapchat müzik ekleme özelliği ile gündemde

Bunun üzerinde Snapchat bir blog gönderisinde; "Spotlight'ı, herkesin içeriğinin, genel bir hesaba veya takip eden bir etkileyiciye ihtiyaç duymadan ön plana çıkabileceği bir yer olacak şekilde inşa ettik. Snapchat kullanıcılarının en iyi Snap'lerini paylaşmaları ve Snapchat topluluğunun genelindeki bakış açılarını görmeleri için adil ve eğlenceli bir yer." dedi.

İçerik üreticiler para kazanacak

Kısa süreli videolar denildiğinde ilk akla gelen uygulama olan TikTok, TikTok Creator Fund adlı kullanıcılara ödeme yapan bir sisteme sahiptir. Fakat, sadece 100.000'den fazla takipçisi olan kullanıcılar fona hak kazanıyorlar. Spotlight'a Snap üretme, viral olma ve ödeme alma potansiyeline sahip olacak. Spotlight için içerik oluşturuculara ödenecek olan ücretler videoların seyredilme rakamlarına göre hesaplanacak. Bu hesaplamalar sırasında günlük izlenmeler baz alınıyor. 

Snapchat platformunda para kazanmak ya da çekmiş olduğunuz videoları diğer kullanıcılarla paylaşmak isterseniz, uygulamada videoyu kaydettikten paylaş kısmına geldiğinizde Spotlight'ı seçmiş olmanız gerekiyor. Spotlight için üretilen videolara kolay bir şekilde erişim için alt araç çubuğuna yeni bir sekme şeklinde eklenecek. Kullanıcılar, diğer üreticiler tarafından hazırlanan videolara bu sekmeden de erişim sağlayabilecekler. 

Popülerliği geri kazanmaya çalışan Snapchat Spotlight üzerinden para kazanmak için uymanız gereken belli başlı kurallar var bunların en önemlisi de 16 yaşında veya 16 yaşından büyük olmanız gerekiyor. Burada paylaşmış olduğunuz videolar Snapchat'in hüküm ve koşulları ile içerik yönergelerine aykırı bir durum içermemelidir. Şikayet alan videolar ise moderatörler tarafından incelenecek. Spotlight özelliği ABD, Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda, İngiltere, İrlanda, Norveç, İsveç, Danimarka, Almanya ve Fransa'da kullanıma sunuldu. Ülkemize ise yakın bir süre sonra gelecek. Snapchat'in bu yeni özelliği platformun eski popülerliğini kazanmasında etkili olup olmayacağı ise kullanıma sunulduğu andan itibaren belli olur. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 


Spotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulunduSpotify, TikTok ve Snapchat’e rakip olacak bir özelliği için patent başvurusunda bulundu
SnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyorSnapChat yeni özelliğiyle TikTok'a rakip oluyor
Snapchat hisellerinde beklenmeyen artışSnapchat hisellerinde beklenmeyen artış

PAYLAŞ