Slack CEO'su: Microsoft Teams hakkında çarpıcı açıklamalar


Kurumsal mesajlaşma platformu Slack'ın CEO'su Stewart Butterfield, Microsoft Teams'in Slack'e rakip olmadığını dile getirerek yeni bir tartışma ortamı yarattı. Görüntülü görüşme uygulamaları zaten yaygın olarak kullanılan uygulamalar olsa da corona virüs pandemisi ile beraber şu son aylarda bu uygulamalar çok daha fazla kullanılmaya başlandı. Öğrenciler, öğretmenler, çalışanlar ve hatta devlet adamları dahi işlerini evden yönetmek zorunda kalan birçok kişi Zoom, Slack ve Microsoft Teams gibi uygulamaları kullanmaya başladı. Bunun en çok sebebi tahmin edileceği üzere insanların virüse karşı tedbir almak almak amacıyla evlere kapanması.İnsanların evlere kapanması ile beraber görüntülü görüşmelerine olan ihtiyaç her zamankinden çok daha fazla oldu. Bu nedenle telekonferans uygulamalarının kullanımında artış yaşandı. 

Bu alanda rekabetin git gide artmasıyla beraber uygulamalara gelen geliştirmeler artarken güvenlik endişeleri de ortaya çıkmaya başladı. Tüm bu olanların yanı sıra Slack CEO'su Stewart Butterfield'ın bir röportaj sırasında söylediği; "Son birkaç aydır gördüğümüz şey Teams'in Slack için bir rakip olmadığıdır." ifadeleri rekabet ortamının iyice kızışmasına sebep olacağa benziyor.

Geçmişten günümüze

Slack CEO'su, "Microsoft'un Office 365 için 258 milyon kullanıcı var ve Microsoft Teams erişimine sahipler. Bu da Microsoft'un Office ticari müşterilerinin yüzde 30'undan daha azının Teams kullandığını gösteriyor" şeklinde konuştu. Slack uygulaması, 2016 yılında Microsoft Teams resmi olarak duyurulunca New York Teams'da tam sayfa "açık mektup" yayınlamıştı. 

Slack açık mektupta;" Bu yeni ürün kategorisini tanımlamamıza yardımcı olacağınıza sevindik. Başarılarınızın çoğuna hayran kalıyoruz ve değerli bir rakip olacağınızı biliyoruz. Kendi başınıza da birkaç yeni fikir bulacağınızdan eminiz. Ve tam orada olacağız, hazırız" diye belirtirken aynı zamanda yazının genelinde Microsoft'a sektör ile alakalı öğütler veriyordu.

Sayılarla Microsoft Teams ve Slack

Microsoft  Teams, Mart ayının ilk günlerinde yakaladığı 32 milyon günlük kullanıcı sayısı Nisan ayının sonuna kadar %134 artarak 75 milyon günlük kullanıcı sayısına çıktı ve önemli bir ilerleme kat ettiğini gösterdi. 

Slack, 2019'un Ekim ayından bu yana güncellenmiş günlük etkin kullanıcı sayısını yayınlamadı fakat kendi eş zamanlı kullanıcı rekorlarını kırdıklarını bir kere dile getirdiler. Geçtiğimiz ay içerisinde, eş zamanlı bağlantıların 10 Mart'ta 10 milyona ulaştı ve ardından bir hafta sonra ise 10,5 milyona kadar çıktığını aktardılar. Eş zamanlı kullanıcı sayısı 25 Mart tarihinde zirveye çıktı ve 12.5 milyon kişi aynı anda uygulama üzerinden bağlandı. Bu sayı ise Slack'in Ekim 2019 günlük toplam kullanıcı sayısından daha da yüksek olduğu gösterildi.