Microsoft Teams çöktü - Haberler - indir.com

Microsoft Teams çöktü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-17 12:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Microsoft Teams uygulaması, Avrupa'da mesai saatlerinin başlangıcında maruz kalınan yoğun talep sebebiyle çöktü. Microsoft'un yaptığı açıklamaya göre mesajlaşma kısmında oluşan sorun devam ediyor.

Evden çalışanların sayısındaki artışı kaldıramayan Microsoft Teams çöktü

Bill Gates, Microsoft'un yönetim kurulundan istifa ettiBill Gates, Microsoft'un yönetim kurulundan istifa etti

Microsoft'un şirketler için sohbet ve organizasyon aracı olan Teams, Avrupa'da başlayan mesai saatleri sebebiyle yoğunluğu kaldıramayarak çöktü. Koronavirüs nedeni ile evden çalışmak zorunda kalan binlerce kişi, oturum açmaya çalışırken çöken Microsoft Teams, firmadan yapılan açıklamaya göre mesajlaşma sorunu ile hala uğraşıyor.

We're investigating messaging-related functionality problems within Microsoft Teams. Please refer to TM206544 in your admin center for further details. ^JP — Microsoft 365 Status (@MSFT365Status) March 16, 2020

 Microsoft'un uzaktan çalışmayı organize bir hale getirmek için özelleşmiş olan uygulaması Teams, şimdiye kadar sunmuş olduğu özellikler ve kullanışlılığından çok yaşanan çökme sorunları ile gündeme geliyor. En son kısa zaman önce firma SSL sertifikalarını yenilemeyi unuttuğu için Microsoft Teams uygulaması 3 saat erişime kapalı kalmıştı.  Microsoft Teams, firmalar yanında okullar tarafından da uzaktan eğitim amacıyla kullanılıyor ve bu çökme, eğitimi de sekteye uğrattı diyebiliriz. Uygulama koronavirüs salgını sebebiyle çok daha fazla önem kazanmışken böyle bir sıkıntı yaşanması firmanın imajı için hiç de olumlu olmadı.

Dünyayı etkisi altına alan virüs salgını sebebiyle dünya çapında çevrimiçi servislere olan talep zirveyi zorluyor. Bu hafta sonu Steam, şimdiye kadar en yüksek anlık kullanıcı sayısına ulaşırken Xbox Live hizmeti de sebep doğrulanmasa da yükselen talep yüzünden kısa süre çökmüştü.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ