Samsung yeni bir katlanabilir ekranlı akıllı telefon patenti aldı


Güney Koreli teknoloji devi Samsung imzalı, katlanabilir telefon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu sefer yine gerçekten son derece ilginç bir modelin patenti ortaya çıkmış durumdadır. Türkiye'de bazı küçük indirimler ile 12.499 TL'ye satın alabilir hale gelen Samsung Galaxy Z Flip, alanındaki son çözümü konumda olarak görülüyor. Galaxy Note 20'ler ile beraber seriye taze olarak Galaxy Dold 2'yi ekleyecek olan şirket, farklı ilginç katlanabilir akıllı cep telefonlar da geliştirmeye devam ediyor. 

LetsGoDigital tarafından bulunan ve görselleştirilen en yeni telefon, detayları aşağıdaki yer verdiğimiz Galaxy Z Flip ile benzer bir yapıda sayılabilir. Fakat bu patentlenen telefon Galaxy Z Flip'ten farklı olarak ili farklı noktadan katlanma özelliğine sahip olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Mayıs ayı içerisinde alınan kayıtlarda göründüğü aktarılan telefon, ne zaman gerçek olarak çıkacak henüz bilinmiyor ancak gerçekten ilginç bir görünüme sahip. Sektörde çok geçmeden iki noktadan katlanabilir akıllı cep telefonları görmeye başlayacağız gibi gözüküyor. Bu konuda ilk adım da Samsung’dan gelecek izlenimi oluşuyor. 

Samsung Galaxy Z Flip için bilinmesi gerekenler özellikler

Telefon 6,7 inç 2636×1080 piksel Dinamik AMOLED ekran üzerine kurulu olup, gücünü de Snapdragon 855 Plus ile 8 GB RAM‘den alıyor. 256 GB dahili depolaması bulunan Galaxy Z Flip, microSD üzerinden artışa izin vermiyor. Arkasında 12 megapiksel F2.2 ultra geniş açı + 12 megapiksel F1.8 geniş açı olmak üzere çiftli kamera, önünde ise 10 megapiksel F2.4 selfie kamerası taşıyan katlanabilir telefonun, dışındaki AMOLED bilgi ekranı 1,05 inç boyutunda. Toplam 3.300 mAh pil üstüne kurulan telefon, 15W hızlı şarj yanında 9W kablosuz şarj desteğine de sahip. Hem tasarımı hem de teknik özellikleri ile son derece dikkat çekici bir cihaz olan Galaxy Z Flip, her geçen gün daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlıyor.