Samsung Galaxy Z Flip alıcılarına kötü haber! - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Flip alıcılarına kötü haber!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-17 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz gün resmi olarak tanıtılan Galaxy Z Flip’in dayanıklılığı ile ilgili kullanıcıları endişelendiren haberler gelmeye başladı. Galaxy Fold’la aynı kaderi paylaşamaması beklenen Galazy Z Flip endişe uyandırıyor!

İki kötü haberle gündeme gelen Samsung Galaxy Z Fliğ geçtiğimiz gün dayanıklılık testinde görüntülendi. JerryRigEverything tarafından gerçekleştirilen testte ilk olarak ekran dayanıklılığı ele alında. Bilindiğiniz gibi kırılma ve çizilmelere karşı dayanıklı olması için Galaxy Z Flip’te “Ultra Thing Glass” adı verilen bir ekran kullanılmıştı. Ancak gerçekleştirilen testler sonucunda yeni ekran teknolojisinin cihazı beklendiği gibi korumadığı ortaya çıktı. Esnek bir yapıya sahip olduğu ve ek olarak plastik katmanla korunduğu açıklanan cihazda kullanılan ekranının o kadar da esnek olmadığı ortaya çıktı. Bunun yanı sıra koruyucu plastik ekrana rağmen cihazın ekranı kolaylıkla çizilebilir. Galaxy Z Flip’in ekranı o kadar hassas ki çizmek için bir yere sivri bir cisimle basınç uygulanmasına ya da düşmesine gerek bile yok. Tırnakla bile çizilebilecek bu ekran dayanıklılık açısından oldukça sorun teşkil ediyor. Türkiye’de 13.499 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan cihazla ilgili Samsung yaptığı açıklamada ekranın çizilme durumunda kullanıcıların Galaxy Z Flip’in ekranını bir kereye mahsus olarak ücretsiz değiştirme hakları olduğunu belirtmişti. Ancak cihazın hassaslığı göz önünde bulundurulursa kullanıcıların yıl içerisinde birkaç kez ekran değiştirmesi gerekebilir.

Samsung ve Xbox’tan sürpriz anlaşma!Samsung ve Xbox’tan sürpriz anlaşma!

Galazy Z Flip’in en büyük sorunlarından biri de yan paneldeki parmak izi sensörünün ciddi bir şekilde çizildiğinde çalışmayı bırakması. Testte Samsgun’un yeni cihazının beklenen sonucu veren tek teknolojisinin kamarası olduğunu söylemek mümkün. Gerçek camla korunan kameralar çizilmelere karşı oldukça dayanıklı. Katlanma testinde ise sonuç beklenenin oldukça altında. Ters basınca karşı dayanıklı olan Samsung Galaxy Z Flip’in üzerine oturulması durumunda ciddi hasarlar meydana gelebiliyor. Yine de Motorola Razr’dan daha dayanıklı olduğu gözlemlenen cihazın ekranın hassas bir kullanım gerektirdiğinin altını çizmekte fayda var. Samsung’un Galaxy Z Flip için belirlediği ekran fiyatı ise 120 dolar sevilerinde.

Galaxy Z Flip'in ekranı kırılıyor!

Resmi olarak tanıtılan Samsung Galaxy Z Flip özellikleri ve Türkiye fiyatı

Ancak ne yazık ki Galaxy Z Flip hakkında öğrenilenler bununla da sınırlı değil. Cihazı satın alan Amir adındaki kullanıcının Twitter’dan yapmış olduğu paylaşım cihazın dayanıklı olmadığını öne sürüyor. Kutusundan çıktığında ekranın kırıldığını aktaran kullanıcının paylaşımı kullanıcı adaylarında da bir panik yaratmış durumda. Piyasaya sürüleli henüz birkaç gün olan Galaxy Z Flip’in Galaxy Fold’la aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz.


Samsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklamaSamsung'dan katlanabilir telefon teknolojisiyle ilgili yeni açıklama
Samsung ve LG harici ekranlar üzerinde çalışıyorSamsung ve LG harici ekranlar üzerinde çalışıyor

Samsung Galaxy Z Flip Dayanıklılık Testi


PAYLAŞ