Samsung Galaxy Watch 3'ün tüm özellikleri sızdırıldı


Güney Koreli şirket Samsung’un önümüzdeki dönemlerde tanıtması beklenilen yeni akıllı saat modeli Galaxy Watch 3’ün ekran boyutu ve batarya boyutu gibi detayları ortaya çıktı. Yeni habere göre 1.2 inç ve 1.4 inç olmak üzere iki farklı ekranla gelmesi beklenen Galaxy Watch 3 akıllı saatlerde klasikleşmiş olan birçok özellik göreceğiz. Geçtiğimiz çeyrek dilimde giyilebilir teknoloji pazarında Pazar payını geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %71.7 seviyesinde artıran Samsung, önümüzdeki ay içerisinde tanıtılması beklenen Galaxy Buds Live ve Galaxy Watch 3 ile beraber bu pazardaki ürün yelpazesini genişletmeyi hedefliyor. Bugün ortaya çıkan bazı yeni detaylara göre ise tanıtımına az bir zaman kala Galaxy Watch 3 modelinin bazı detayları ortaya çıktı.

Daha önceki sızıntılara göre Galaxy Watch 3 modelinde Gorilla Glass DX, 5 ATM su sirenci, MIL-STD-810G derecesi, dahili GPS ve LTE bağlantısı gibi özelliklere sahip olacağını biliyorduk.

Samsung Galaxy Watch 3 çok yakında geliyor

Bugün itibariyle SamMobile tarafından paylaşılan bazı bilgilere göre yeni akıllı saatin 45 x 46.2 x 11.1 mm ve 41 x 42.5 x 11.3 mm olarak iki farklı ekran boyutu ile kullanıcılara sunulacağı belirtiliyor. Pazarda 41 mm ve 45 mm olarak tabir edilen bu iki modelden daha küçük olan versiyonun 1.2 inçlik bir ekrana sahip olması bekleniyor. Daha büyük versiyonun ise ekran tarafında 1.4 inçe sahip bir ekran olacak. Ekran boyutları haricinde iki modelinde kalp atış hızını ve kan basıncını takip edebilecek sensörlere sahip olması bekleniyor. İşletim sistemi tarafında Tizen 5.5 ile kutu içinden çıkacak olan Galaxy Watch 3 serisi modellerde 1 GB Ram göreceğiz. Batarya tarafında ise 340 mAh’lik bir boyut küçük modelde yer alacakken, daha büyük modelde ise 247 mAh’lik bir batarya kapasitesi göreceğiz.

Saatlerde diğer yandan tansiyon, nabız ve EKG ölçme özelliklerinin yer alması da bekleniyor. Samsung Galaxy Watch 3’ün ne zaman tanıtılacağı henüz bilinmiyor. Bu kapsamda kaynaklara göre Galaxy Watch 3 modelinin Galaxy Buds Live ile beraber önümüzdeki ay için de tanıtılacağı beklenirken, 5 Ağustos tarihinde Galaxy Note 20 ve Fold 2 modeli ile beraber piyasaya sürüleceği iddia ediliyor.