Samsung Galaxy S20 ailesi beklentileri karşılıksız çıkarabilir


Teknoloji devi Samsung’un bu sene piyasaya sürmesi beklenen yeni Galaxy S20 ilesi hakkında çok kötü iddialar ortaya atıldı. Eğer iddialar doğruysa Samsung 2020 senesine çok büyük eksiklerle başlayacak demek.

Samsung’un yeni amiral gemisi ailesi Galaxy S20, Galaxy S20 Plus ve Galaxy S20 Ultra modellerinin 11 Şubat’ta tanıtılacağı resmi olarak açıklanmıştı. Gelen bilgilere göre cihazların ortak özelliği 120 Hz yenileneme hızına sahip olan AMOLED ekrana ev sahipliği yapmalarıydı. Konu hakkında Samsung’tan resmi açıklama gelmese de bu haber pek çok kaynak tarafından doğrulanmıştı. Ve Samsung’un yeni cihazlarında 60 Hz hızını iki katına çıkarması da kullanıcı adayları tarafından büyük bir beğeniyle karşılanmıştı. Dinamik olarak çalışma sistemine sahip olarak sadece ihtiyaç durumunda 120 Hz hıza çıkacak ve güçlü bir pil tasarrufu sağlayacak cihazlar merakla bekleniyordu ki bugün ortaya atılan bir iddia beklentilere bir ters köşe yaptı.

Galaxy S20 kamera özellikleri belli oldu

Ne yazık ki Samsung yeni cihazlarında kullanıcılarının beklentilerini gerçekleştiremeyecek gibi duruyor. Güvenilir sızıntı kaynaklarından olan Ice Universe, 120 Hz yenileme hızına yönelik daha önce yaptığı açıklamaları tersine döndürecek bir paylaşımda bulundu. Ice Universe tarafından paylaşılan yeni bilgiye göre Galaxy S20 ailesi Samsung’un tıpkı diğer cihazlarında olduğu gibi 60 Hz yenileme hızına sahip olan ekranla piyasaya sürülecek. Bu noktada eğer iddialar doğruysa kullanıcılar açısından büyük bir hayal kuracağını ve Galaxy S20 ailesinin piyasadaki diğer rakiplerinin gerisine düşmesi ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Uzun zamandır 60 Hz yenileme hızına sahip ekranlar sunan teknoloji devinin bu sene Galaxy S20 modelleriyle birlikte bu hızı en azından 90 Hz’ye çıkarması bekleniyordu. Ancak mevcut teknolojisini devam ettirecek gibi duran şirket şimdiden büyük tartışmaları tetiklemiş durumda. Ancak söz konusu sızıntının henüz doğrulanmadığının altını çizmekte fayda var.

Her şey 11 Şubat’ta belli olacak!

Diğer modellere göre yenilikçi bir yapı izleyen Galaxy S20 Samsung’un ilk 108 Megapiksel kameraya ev sahipliği yapan amiral gemisi telefonu olacak. Arka panelinde beşli kamera kurulumuyla dikkat çeken cihazın ana kamerasındaki ISOCELL Bright HM1 adına sahip sensörün Galaxy S20 ailesine özel olarak geliştirildiğini de göz önünde bulundurmak gerek. Buda demek oluyor ki Samsung kamera açısından sensör sattığı diğer üreticilerden daha başarılı bir modelle karşımıza çıkabilir. Galaxy S20 Ultra modelinde 5x optik zoom ve 100x dijital zoom olacağı da biliniyor. 3D ToF sensörü ile ultra geniş açı kameraya ev sahipliği yapacak cihazın yakın çekimlere özel olarak bir makro kameraya ev sahipliği yapması da bekleniyor. 5.000 mAh’lık güçlü batarya kapasitesine sahip olan cihazların güçlü bir işlemciyle kullanıcıya akışkan bir grafik deneyimi sunacağı ve cihazların hem oyun, hem de günlük kullanıma uygun olacağı da düşünüldüğünde Galaxy S20 ailesi hala ses getirecek modeller arasında yer alıyor. Ancak cihazların 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekranla mı yoksa 60 Hz yenileme hızına sahip bir ekranla mı pazara çıkacağını görmek için 11 Şubat’ı beklememiz gerekiyor.