Tanıtımı yapılan Samsung SelfieType nedir? - Haberler - indir.com

Tanıtımı yapılan Samsung SelfieType nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-09 08:00:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, tarafından geliştirilen SelfieType parmak hareketlerinizi takip ederek sanal bir klavye oluşturmak adına dizüstü bilgisayar ya da tablet kameralarınızı kullanacak özel bir yazılımdır. Samsung, yapay zeka teknolojisini kullanarak boş yüzey üzerinde sanal bir klavye oluşturmak adına tercih ediliyor. Buna benzer görünmez klavyeler henüz yeni olmasa da Samsung tarafından geliştirilen bu kavramsal SelfieType adını verdiği görünmez klavye, direk olarak bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi gözüküyor. SelfieType sistemi, Samsung'un C-Lab programı altında geliştirildi. 

SelfiType sistemi, parmaklarınızın hareketlerini takip ederek ve bunları standart bir Q klavye düzenine aktarmak amacıyla akıllı telefon, tablet ya da dizüstü bilgisayarların kameraları kullanılır. SelfieType yazılımı, herhangi bir ek ekipman gerektirmeden çalışır. Bu klavyenin en büyük özelliği şüphesiz taşınabilir klavyelere alternatif oluşturmasıdır. Teknolojinin gelişmesi ile beraber tüketicilerin hayatını kolaylaştırmak adına yüzlerce ürün ile karşı karşıya gelir olduk. Samsung şirketi tarafından geliştirilen SelfieType yazılım sistemi sayesinde taşınabilir klavyeleri geride bırakmamız mümkün olacak.

SelfieType adlı klavyelerin en kadar fonksiyonel olacağı kesin olarak bilinen bir durum değildir fakat durum oldukça iç açıcı gözüküyor. Ürün seri olarak üretilir ve ticari bir amaç olarak kullanıma sunulursa akıllı cep telefonunuzda ya da tabletinizde kullanmak isterseniz, artık fiziksel bir kameradan yardım almanız gerekmeyecek. SelfieType'ın Samsung ürünleri haricinde kullanılıp kullanılmayacağı ise bilinmeyen durumlar arasındadır. Söz konusu SelfieType adlı klavyenin seri bir şekilde üretilmesi ile beraber kullanıcıların bilgisayar kullanımları çok daha kolay ve fonksiyonel olacak. 

 





PAYLAŞ