Galaxy S20 kamera özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Galaxy S20 kamera özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-03 18:43:01
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2020 yılına girmemiz ile beraber akıllı telefon üreticilerinin yeni nesil modellerine yönelik detaylar ortaya çıkmaya başladı. Şimdi ise XDA formundaki geliştiriciler tarafından OneUI 2.0 güncellemesinin kaynak kodları incelendiği zaman yeni nesil Galaxy S20 serisinin kamera özelliklerine dair bazı detaylar keşfettiklerini açıkladılar. Akıllara zaten Galaxy S11 modeli geliyor, Galaxy S20 modeli nereden çıktı sorusu gelebilir. Bu noktada çeşitli kaynaklara göre Güney Koreli şirket  Samsung, yeni amiral gemisini Galaxy S11 yerine Galaxy S20 olarak adlandırabileceği gündeme gelmişti. Buna göre ise bu söz konusu özelliklerin Galaxy S20 modeline ait olduğu iddia edildi.

Galaxy S20 kamera özellikleri neler olacak?

Samsung Galaxy S11, Galaxy S20 ismiyle gelebilirSamsung Galaxy S11, Galaxy S20 ismiyle gelebilir

Yeni nesil Galaxy amiral gemisi serisinin S20 olarak adlandırılarak daha fazla ilgi görmesi hedefleniyor. Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra olarak üç farklı modelin geleceği belirtilirken, 108 megapiksel bir ana kamera çözünürlüğü bu cihazda yer alması bekleniyor. Bu sensör sayesinde 12 megapiksel çözünürlüğünde oldukça keskin görüntüler elde edilebilecek. Diğer yandan 5x optik zoom imkanı da sunan periskop yapıdaki kamera sayesinde telefoto lens ile beraber Space Zoom adlı bir özelliğe de sahip olması bekleniyor.

Samsung’un geliştirmiş olduğu Space Zoom özelliği sayesinde 50x hibrit, 100x dijital yakınlaştırma yapmak mümkün olacak. Bu özelliklerin hepsinin Galaxy S20 modelinde değil, Galaxy S20 Plus ile beraber S20 Ultra cihazlarında kullanıcılara sunulması bekleniyor. Samsung Galaxy S20 serisi ile beraber ayrıca Single Take Photo özelliği ile deklanşörün en uygun zamanda etkinleşmesi sağlanacak. Bu sayede karede yer alan kişilerin gözü açık ve hoş bir ifade verdiği esnada fotoğraf uygun anda fotoğrafı çekmiş olacak.

Diğer yandan Director View adlı özellik ile iPhone 11 Pro modelindeki benzer olarak video kayıt esnasında lens değiştirmek mümkün olacak. Telefon ile hareket etseniz bile lens değişim esnasında kamera odaklanmasını sürdürmeye devam edecek. Pro Video sayesinde kullanıcıların video ve fotoğraf çekme esnasındaki kamera ayarları manuel olarak ayarlanacak. İlk olarak Galaxy S6 serisi ile gördüğümüz bu video detay ayar özelliğinin Galaxy S20 ile beraber geri döndüğünü görüyoruz. Yeni nesil bu serinin 2020 Şubat ayında tanıtılması bekleniyor.


Samsung Galaxy S11'in tasarımı sızdırıldıSamsung Galaxy S11'in tasarımı sızdırıldı
Samsung Galaxy M31 Geekbench'te GözüktüSamsung Galaxy M31 Geekbench'te Gözüktü

PAYLAŞ