Resmi olarak tanıtılan Realme 7 Pro SE özellikleri ve fiyatı


Akıllı telefon pazarının yükselişte olan markalarından olan Realme yeni akıllı telefonu Realme 7 Pro SE’yi resmi olarak tanıttı. Teknik özellikleriyle kullanıcıların beklentilerini karşılayacak olan 7 Pro SE, tasarımıyla da oldukça başarılı.

Çin merkezli teknoloji şirketi Realme bugün düzenlediği bir lansmanda yeni akıllı telefonu olan 7 Pro Se olarak da bilinen 7 Pro Sun Kissed Leather Edition isimli yeni akıllı telefonunu tanıttı. Bir süre önce şirketin tanıttığı 7 Pro modeliyle pek çok açıdan benzerlik gösteren 7 Pro SE, bir önceki modelin değişiklikler yapılmış versiyonu olarak karşımıza çıkıyor.

Realme 7 Pro SE özellikleri

6.4 inç ekran boyutuna sahip olan Realme 7 Pro SE, FHD+ çözünürlük sunan AMOLED ekrana ev sahipliği yapıyor. 409 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran, kullanıcılarına 60 Hz tazeleme oranı sunuyor. Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 720G işlemci yongasından alan Realme 7 Pro SE, 8 GB'ye kadar RAM ve 128 GB de depolama alanına sahip. Ek olarak  microSD desteği sayesinde arttırılabilir hafıza desteğine de sahip.

Kutusundan Android 10 tabanlı olarak çıkan Realme 7 Pro SE, Realme UI arayüzünü kullanıyor. 4.500 mAh’lık güçlü pil kapasitesine sahip olan Realme 7 Pro SE 65 watt hızlı şarj desteğine sahip.

Ön panelinde 32 MP çözünürlük sunan bir selfie kamerasına sahip olan Realme 7 Pro SE, arka panelinde dörtlü kamera kurulumuyla karşımıza çıkıyor. 64 MP ana kameranın bulunduğu telefonda 8 MP ultra geniş açılı kamera, 2 MP siyah beyaz portre kamerası ve 2 MP de makro kamera yer alıyor. Ek olarak rakiplerinden daha farklı bir tasarıma sahip olan Realme 7 Pro SE’nin arka yüzeyi kullanım açısından konforlu bir tarz sunan deri kaplamaya sahip.

Realme 7 Pro SE teknik özellikleri

16 Ekim’de piyasaya sürülecek olan Realme 7 Pro SE’nin 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu 270 dolar yani vergiler hariç yaklaşık 2,200 TL fiyat etiketine, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip versiyonu ise 300 dolar yani vergiler hariç yaklaşık 2,350 TL fiyat etiketine sahip.