Quick Charge 4.0 Plus Teknolojisini Destekleyen Telefonlar


Qualcomm'un yeni Quick Charge 4.0 Plus teknolojisini destekleyen akıllı telefonlar belli oldu. Peki hangi telefonlar Quick Charge 4.0 Plus teknolojisini destekliyor?

Quick Charge 4.0 Plus Teknolojisini Destekleyen Telefonlar

Son zamanlarda akıllı telefonlarda en çok aranan ve vazgeçilmez bir özellik olan hızlı şarj teknolojisi, her geçen gün daha da gelişmeye devam ediyor. Bundan bir yıl önce Qualcomm, yeni şarj teknolojisi olan QC 4.0 Plus'ı tanıtmıştı. QC 4.0 teknolojisine kıyasla daha hızlı ve verimli bir teknoloji olan QC 4.0 Plus'a baktığımız zaman gerçekten dikkat çekici özellikler sunuyor. Gelen bilgilere göre bu şarj teknolojisi tamamen boş bir bataryayı, 15-25 dakika arasında yüzde 50 seviyesine getirecek kadar şarj edebiliyor.

Ayrıca, hızlı şarj teknolojisi sırasında ısınma sorunu da 4.0 Plus teknolojisi ile birlikte tarihe karışmış olacak. Qualcomm, bu sorunu akıllı termal dengeleme ile çözdüğünü belirtti. Sistem, gelen elektrik akımı şarj cihazının en soğuk noktalarından iletiyor. Bu sayede şarj cihazında aşırı ısınma meydana gelmiyor. Heyecan verici detayların yanı sıra Qualcomm Quick Charge 4.0 Plus teknolojisini destekleyen telefonları da açıkladı. İşte o liste: