Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor! - Haberler - indir.com

Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-16 09:53:17
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple ile Qualcomm arasındaki bağların kopması adına Qualcomm'daki çalışanları transfer ediyor!

Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartıyor!

Apple ve Qualcomm cephesindeki gerilim neredeyse iki yıldır sürüyor. İki cephe arasındaki kavgalar sürerken, Cupertino merkezli şirket, gerilimi artırmak adına birkaç adım atmış gibi görünüyor. Apple, Qualcomm çalışanlarını baştan çıkartmak için hazırladığı iş ilanlarını yayınlayarak rakibinin yeteneklerini kendi bünyesine almaya çalışıyor. Bloomberg'de yer alan bazı haberlere göre Apple bu ay içerisinde yonga üretimi ile ilgili 10 kişilik bir pozisyon açtı. Bu konuda da ilgili ilanları hazırladı. Söz konusu olan bu ilanların hepsinde görev yerinin San Diego olduğu belirtildi.

Apple Hisse eğeri kaybediyorApple Hisse eğeri kaybediyor

d

Qualcomm'un merkezinin San Dİego'da olması da Apple'ın daha önce hiç yonga mühendisi araması, verilen bazı ilanları çok daha çekici hale getiriyor. Bu ilanlara bakıldığında Apple, yonga tasarımcıları için yeni bir bölgesel ofis açabileceğini işaret ediyor. Alanında en iyi olan rakip şirketin çalışanlarını transfer etmek doğru bir davranış değil. Kendi yongalarını üretmek ve tasarlamakla övünen Apple, bunun çok doğal bir hamle olduğu söylüyor. Cupertino merkezli şirket, Intel ve AMD gibi yonga üreticilerinden transfer yapmak için bölgesel ofisler açmıştı. 

Apple, Qualcomm'dan uzaklaşmak adına çalışanlarına yöneliyor. Bu da ilginç bir durum oluşturuyor. Cupertino merkezli Apple, yeni model iPhone'lar ile birlikte Qualcomm'un modem yongalarını kullanmayı tamamen bırakmıştı. iPhone üreticisi şirket, Qualcomm'un yarattığı boşluğu Intel ile dolduruyordu. Ancak Intel şirketinin de bu alandaki performansı Qualcomm'un gerisinde kalıyor. Bundan dolayı Apple başka arayışlara gidiyor. Daha öncesinde ise Qualcomm mahkemeye başvurmuş ve Apple'ı kendisine ait sırları Intel'e sızdırmak ile suçlanmıştı. Apple, Qualcomm çalışanlarına yönelik iş ilanlarıyla yetenekleri kendi bünyesine katmak istiyor. Şirketten henüz bu konuya ilişkin açıklama gelmezken, verilen iş ilanları 5G'den LTE'ye kadar uzanan farklı teknolojilerde bulunuyor. Dolayısı ile Apple'ın amacının modem performansını arttırmaktan daha fazlası olduğunu söyleyebiliriz. Apple'ın kavgalı olduğu bu şirket arasındaki gerilimler sürmeye devam ediyor. Her iki taraftan da çalışanlarını baştan çıkardığına yönelik bir açıklama gelmedi fakat şirket Qualcomm yeteneklerini bünyesine katmaya devam ediyor.


Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!Apple'a iPhone XR satışlarında büyük şok!
Apple Polislerin Şifre Kırıcılarına Dayandı!Apple Polislerin Şifre Kırıcılarına Dayandı!
Apple Çentiksiz ve Tam Ekranlı Patent Başvurusu YaptıApple Çentiksiz ve Tam Ekranlı Patent Başvurusu Yaptı

PAYLAŞ