PlayStation 5 hakkında yeni iddialar


Uzun süredir büyük bir heyecanla beklenen yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için hala resmi yurt dışı fiyatı hakkında bir açıklama yapılmadı. Fakat konuyla ilgili olan tahminler her geçen gün daha da netlik kazanıyor. PlayStation 5 adlı ürün, son zamanlarda üretimi oldukça ciddi boyutlarda artırdı haberleriyle gündemde adından söz ettirdi. Normalde 2020 için 6 milyon PlayStation 5 üretimi yapmayı planlayan Sony, bunu daha sonra ise 9 milyon seviyesine, farklı bir kaynaktan elde edilen bilgilere göre ise tam 10 milyon seviyesine çıkarmıştı. 

Gündemde birbirinden farklı konularla yer alan bu oyun konsolu, sağlam kaynakların kendisinden çok emin açıklamalarına göre diskli sürümüyle $499/£449/€499 fiyat etiketlerine sahip olacak. Disksiz dijital sürüm ise ya $449/£399/€449 ya da $399/£349/€399 fiyat etiketlerine sahip olacak şeklinde söylentiler vardır. Burada esas önemli nokta ise, ilk fiyatın daha gerçekçi olduğu çünkü disk sürücüsünün büyük bir maliyet farklı yaratmadığı aktarılıyor. Merakla beklenen bu oyun konsolun doğal olarak yurt dışı gibi Türkiye satış fiyatı hakkında da bilgi bulunmuyor. Fakat bilindiği üzere geçtiğimiz haftalar içerisinde gündemde 7.999 TL‘lik bir fiyat ortaya çıkmıştı. Bu fiyat resmi değil fakat PlayStation 5 Türkiye fiyatı gerçekten bu seviyede yer alabilir. 

Teknik özellikleriyle PlayStation 5 şu şekilde

Konuyla ilgili hatırlatma yapmak gerekirse yeni oyun konsolu gücünü AMD'nin 3. jenerasyon Zen mimarisi üzerine kurulacak olan sekiz çekirdekli bir işlemci sisteminden alarak kullanıcılara kusursuz bir oyun keyfi yaşamaya odaklıdır. Ürünün grafik tasarım kısmında yine AMD imzalı Radeon Navi ailesini kullanan PS5, 4K oyunculuğu standart hale getiriyor, 8K seviyesine çıkış yapabiliyor.

PlayStation 5'in üzerinde yer alan ışık efektlerine çağ atlatacak Ray tracing desteği de dikkat çeken detayları arasında yer alıyor. Hepsine ek olarak PS5’in 825 GB‘lık özel NVMe SSD birimi tam 5.500 mb/saniye hızında görev yapıyor. En son konsolun diskli versiyonu 499 dolar, disksiz versiyonu ise 399 dolara satılacak söylentisi gündeme gelmişti. PlayStation 5 oyun konsolu hakkında bugüne kadar birbirinden farklı iddialar ortaya atıldı. Kimi doğrulandı kimisi ise havada kaldı. PlayStation 5 raflarda yer almadan net bilgiler elde etmek mümkün olmayacak gibi gözüküyor.