PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktı - Haberler - indir.com

PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi Amazon Fransa'da ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-19 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Amazon Fransa üzerinden yapılan sızıntılar ile beraber PlayStation 5'in fiyatı ve çıkış tarihi hakkında bir takım sızıntılar ortaya çıktı. Kısa bir süre önce düzenlenen etkinlik ile beraber duyurusu yapılan PlayStation 5 ile ilgili her geçen gün yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Bildiğiniz üzere Sony, 12 Haziran tarihinde düzenlenmiş olduğu etkinlik ile beraber yeni nesil konsolun tasarımını ve konsola gelecek olan yeni oyunları resmi olarak duyurmuştu. Ancak bu etkinlik ile beraber PlayStation 5 fiyatı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmamıştı. 

Yaşanan gelişmeler ile beraber tüm gözler Sony cephesinden yapılacak olan bir sonraki resmi açıklamaya odaklanmışken bugün itibariyle PlayStation 5 fiyatı ile ilgili oldukça önemli bir sızıntı yapıldı. Ben Geskin tarafından yapılan sızıntılarla beraber hem PlayStation 5'in merak edilen fiyatı hem de çıkış tarihi gözler önüne serildi. Amazon’un Fransa sayfası üzerinden alındığı iddia edilen ekran görüntülerine göre yeni nesil konsolun daha önceden belirtildiği gibi 499.99 Euro yani vergiler dahil olmadan 3.845 TL‘den satışa sunulacağını görmekteyiz. Bununla beraber yine aynı ekran görüntülerde yer alan bilgilerde PS5’in Digital Edition sürümünün fiyatı da gözler önüne seriliyor. Normal sürüme kıyasla 100 Euro daha ucuz olacağı belirtilen bu modelinse 399.99 Euro‘dan (vergiler dahil olmadan 3.076 TL) satışa sunulacağı belirtiliyor.

Merakla beklenen PlayStation 5 tanıtıldıMerakla beklenen PlayStation 5 tanıtıldı

PlayStation 5 ile ilgili önemli detaylar

Elde edilen bu bilgilerin haricinde sızdırılan ekran görüntülerinde PlayStation 5 adlı ürünün çıkış tarihi ile ilgili ayrıntılara da yer veriliyor. Bu bağlamda ise fiyat etiketleri sızdırılan konsolların teslimat tarihininse 20 Kasım 2020 olduğu ifade ediliyor. Hatırlamak gerekirse, kısa bir süre önce Xbox’ın eksi yöneticilerinden olan Albert Penello, PS5 fiyatı ile ilgili çok konuşulacak iddialarda bulunmuştu. Penello açıklamasında PS5’in 500 dolardan pahalı olmayacağını müjdelemişti. Bugün elde edilen güncel bilgiler ile beraber bu bilgi doğrulanmış oldu. Tabi, şimdilik Sony cephesinden PS5 fiyatı ve çıkış tarihi ile ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtmekte yarar var. Ancak Sony’e yakın birçok kaynağın Amazon Fransa’da ortaya çıkan fiyatları doğruladığını da görmekteyiz.

PS5 Özellikleri Nasıl Olacak?

  • CPU: 8x Zen 2 Çekirdeği @ SMT ile 3.5 GHz  (değişken frekanslar)
  • GPU: 10.28 TFLOPs, 36 İşlem Birimi @ 2.23 GHz (değişken frekanslar)
  • GPU Mimarisi: Özelleştirilmiş rDNA 2
  • Bellek/Arayüz: 16 GB GDDR6/256-bit
  • Bant Genişliği: 448 GB/s
  • Dahili Depolama: Özel 825 GB SSD
  • Genişletilebilir Depolama: NVMe SSD Slot
  • Harici Depolama: USB HDD Desteği
  • Optik Sürücü: 4K UHD Blu-ray Sürücü

 


PlayStation 5 dijital versiyona sahip olacakPlayStation 5 dijital versiyona sahip olacak
PlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacakPlayStation 5 kullanıcı arayüzü ile görselliğe odaklanacak
PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?PlayStation 5 fiyatı beklentileri karşılayacak mı?

PAYLAŞ