Microsoft Teams neden bu kadar güvenli


Son zamanlarda Microsoft Teams'in neden daha güvenli olduğu ile ilgili tartışmalar vardır. Korona virüs salgınının yayılmasıyla beraber evden çalışma ve uzaktan eğitim sistemi hiç olmadığı kadar yayılmaya başladı. Bu durum karşısında platformların güvenilirliliği de önem kazanmaya başladı. Bu zor günlerde ön safhalarda çalışan sağlık ekipleri, öğretmenler, hükumet yetkilileri, veri analistleri ve daha birçok meslek çalışanı Teams platformunu kullanmayı tercih ediyor. Dünyanın dört bir yanında insanlar teknolojinin gücüyle iş arkadaşları, dostları ve aileleriyle güvenli bağlantı kurmak istiyor ve bu konuda Microsoft Teams’e güveniyor. Giderek artan kullanıma bağlı olarak Microsoft, Teams özelinde sunduğu güvenlik prensiplerini ve uygulamalarını paylaştı.

Güvenlik taahhütlerini yalnızca zor zamanlarda değil her daim sürdüren Microsoft, ekiplerin uzaktan verimli ve güvenle çalışabilmesine imkân tanıyan Teams uygulamasıyla kullanıcıların güvenini kazanan çalışmalarını sürdürüyor. İş yaşamının yanında uzaktan eğitim çözümleri de sunan Teams’teki güvenlik uygulamalarından bazıları şöyle sıralanıyor;

90'dan fazla yasal düzenlemeyle uyumlu

Küresel, ulusal ve sektörlere özgü düzenlemelere uyan Teams, öğrencileri ve çocuklar dahil tüm kullanıcıların güvenliği için 90'dan fazla yasal standardı karşılıyor ve güvenlik kanunlarının gerekliliklerini destekliyor. Bu düzenlemelerden bazıları KVKK, GDPR, ve Aile Eğitim Hakları ve Gizlilik Yasası olarak sıralanıyor.

Gelişmiş uygulamalarla kurulan entegre güvenlik kalkanı

Microsoft Kimlik ve Erişim Yönetimi, Azure Güvenlik Merkezi ve Windows Defender, Azure Gelişmiş Tehdit Koruması gibi uygulamalar, Teams kullanımında entegre bir güvenlik kalkanı oluşturuyor. Windows Kimlik Doğrulamasıyla şirketin tüm uzaktan çalışanları tanımlanıyor ve dosya erişimleri yönetiliyor. Uzaktan çalışma esnasında paylaşılan dosyaların ve bilgilerin korunmasını Azure Information Protection ve Azure Confidential computing platformları sağlıyor.

Bir diğer güvenlik konusu da internet altyapısı. Azure Network Protection uygulaması, şirket veri tabanının ve evden bağlantının güvenlik özelliklerini kontrol ediyor. Teams kullanan şirketler tüm güvenlik uygulamalarını, tehditleri ve kullanıcı hareketlerini tek bir panelden kuşbakışı görüp yönetebiliyor. Teams ayrıca, IT birimlerine ve kullanıcılara güvenlik önerilerinde de bulunuyor.