Microsoft Teams rekor kırdı - Haberler - indir.com

Microsoft Teams rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-10 22:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Microsoft tarafından bugün itibariyle yapılan açıklama ile beraber Microsoft Teams, günlük olarak 2,7 milyar dakikalık görüşmeyle rekor kırarak Mart ayında kırmış olduğu rekorunu tazelemiş oldu. Mart ayının ortasındaki rekor 900 milyon dakikaydı. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre sonra tüm dünyaya yayılarak şu ana kadar 90.057 bin kişinin ölümüne neden olan yeni tip korona virüsle mücadele etmek için sosyal izolasyon önlemleri sıkılaştırılınca işlerini evden yürütmeyi tercih eden iş yerlerinin sayısı da oldukça fazla. Zoom ve buna benzer video konferans uygulamalarının kullanıcı sayısı oldukça yüksek olurken Microsoft'un video konferans uygulaması ile de rekor kırmayı başardı. 

Teknoloji devi Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre Microsoft Teams ile yapılan günlük görüşme miktarı 2,7 milyar dakika olarak belirlendi ve bu rakamlar ile rekor kırıldı. Microsoft Teams'in bir önceki rekoru ise 16 Mart tarihinde yapılan 900 milyon dakikalık videolu görüşmeydi. Bu durumda artış oranı %200'e ulaşmış durumda.

Microsoft Teams çıtayı yükseğe koyduMicrosoft Teams çıtayı yükseğe koydu

Mart ayında 44 milyon günlük kullanıcı

2017 yılının Mart ayı içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulan Microsoft Tems'in Mart ayının ortasında açıklanan verilere göre günlük olarak 44 milyon aktif kullanıcı sayısına sahipti. Mart ayının ilk haftalarında bu rakamlar 33 milyondu. Geçtiğimiz kasım ayında ise platformun toplam günlük kullanıcı sayısı 44 milyondu. Microsoft'un konuyla ilgili olarak yayınladığı son rakamda aktif kullanıcı sayısı bilgisi yer almıyor. Yaşanan bu büyük artış nedeniyle Microsoft Teams platformunda zaman zaman çeşitli sorunlar yaşandı fakat bu sorunlar şimdilik çözülmüş gibi görünüyor. Elde edilen son rakamlar, Microsoft ile Zoom arasında büyüyen rekabet ile ilgili de çeşitli ipuçları veriliyor. Zoom, yakın zaman içerisinde yapmış olduğu açıklamayla beraber aktif günlük kullanıcı sayısının 200 milyonun üzerine çıktığının bilgisini vermişti. Zoom platformunun 3 ay önceki aktif kullanıcı sayısı ise 10 milyondu. 

Bununla beraber aynı zamanda Zoom platformunda bulunan gizlilik ve güvenlik sorunları uygulama hakkında çeşitli soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Şirket, bu sorunları ortadan kaldıracağını dile getirse de kafa karışıklığının rekabette Microsoft'a fayda sağlanabileceği ön görülüyor. Geçtiğimiz ay, Microsoft Teams'e kullanıcılara yönelik yeni özellikler eklenmişti. Bugün yapılan açıklama ile beraber, videolu geliştirme esnasında toplantı yönetimini geliştirme amacıyla yeni bazı özellikler daha eklendiği dile getirildi. Bu özelliklere ek olarak Zoom platformunda zaten var olan özelliklerle aranın kapatılması da hedefleniyor. 

Teknoloji devi Microsoft, özelleştirilmiş arka plan özelliğinin Teams platformunda yer aldığını ve özelleştirilmiş fotoğraf yüklemenin de Kasım ayı içerisinde kullanıma sunulacağı açıklandı. Raise Hand (EL KALDIR) özelliğinin de bu ayın son güne doğru küresel çapta olacağı da belirtiliyor. Toplantı organizatörleri tek tıkla toplantıya katılım sağlayan herkesin oturumu sonlandırılabilecek. Bununla beraber organizatörler, gerçekleştirilecek toplantıya kimlerin katılacağına dair çeşitli raporlar indirebilecekler. Tüm bu bilgilere ek olarak yeni yılın son günlerine doğru Microsoft'un yapay zekayla çalışan gerçek zamanlı gürültü azaltıcının da kullanılma sunulması bekleniyor. 

 


Microsoft Teams çöktüMicrosoft Teams çöktü

PAYLAŞ