Microsoft Teams çıtayı yükseğe koydu - Haberler - indir.com

Microsoft Teams çıtayı yükseğe koydu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-13 16:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Pazarda Hangouts Chat ve Slack gibi platformlar bulunurken, Microsoft Teams ile bu isimlere rakip olarak gelmesi bekleniyor. Cortana entegresi ve mesaj çevirileri gibi yeteneklerin yanı sıra platform oldukça iddialı geliyor. 1 yıl sonrasında ön izleme süreci tamamlanan Teams platformunda servister yer alan IP telefonlar ve konferans oda cihazlarına Cortana sesli destek getirilecek. Bu destek sayesinde kolay arama ve komut işlevleri gerçekleştirilebilecek. Ayrıca toplantılar için başka konuşmacıları eklemek mümkün olacak.

Bulut kaydı özelliğine sahip platformda toplantı kayıtları gerçekleştirilebilecek. Zaman kodlaması, tüm üyelerin başlıkları okuması, otomatik transkripsiyon, konuşma için arama ve toplantının tamamını oynatma gibi ek özellikler de kullanıcılara sunulacak. Diğer yandan serviste satış içi mesaj çevirisi yer alacak ve farklı dillere sahip kullanıcılar rahat bir şekilde iletişim kurabilecek. Toplantı esnasında mobil paylaşım ile kullanıcılar canlı video akışına katılabilecekler. Ekran ve fotoğraf paylaşım özelliklerinin ve tüm bu yeniliklerin yıl sonuna doğru verilmesi bekleniyor.

Yılın ikinci yarısında arama odaklı özellikler de gelecek ve servisin 181 pazarda 39 dil ve 200 bin organizasyon kullanılıyor. 3 milyon takımın bulunduğu belirtiliyor ve bu takımların yüzde 60'lık kısmı ABD dışında olduğu belirtiliyor. Microsoft Teams'ın sunmuş olduğu bu özellikler ile Hangouts gibi platformlara rakip olması bekleniyor.





PAYLAŞ