Microsoft Surface Duo kurulumu nasıl yapılır?


Microsoft tarafından haftaya gerçekleştirilecek olan Microsoft Build etkinliği öncesinde Microsoft, Surface Duo için kodlama yapabilecek SDK’yi duyurmuştu. Bu noktada Flutter ile çalışan SDK ile platformlar arasında daha kolay yazılım geliştirilebilecek. Bu geliştirici kiti ile ise uygulama geliştirmek isteyenler için Flutter’a bu kitin nasıl eklenebileceğini anlatan bir eğitim yayınlandı. Çift ekranlı cihazlar için optimize edilmiş fazla geliştirici kiti yer almıyor. Şirket bu problemin önüne geçmek için Surface Duo geliştirici kitini Ocak ayında yayınlamıştı.

Surface Duo için Flutter SDK’sı yayınlandı

2020 yılında artık Java ve Kotlin kullanarak Android uygulama geliştirmek için bir engel bulunmuyor. Bu noktada kullanılabilecek yüzlerce SDK bulunuyor ve çift ekranlı cihazlar için ise durum böyle olmuyor. Aynı platform ile ekran sayısı fark ediyor. Öyle ki tablet pazarında büyük ilgi görecek olan bu teknolojinin önü geliştiricilere sağlanan bu kolaylıklar ile açılacak. Hem uzun vadeli hem de kısa vadede Microsoft’un çift ekranlı tableti için geliştirici kiti yayınlaması oldukça mantıklı gözüküyor. Öyle ki geliştiricilerin desteğini kazanmak isteyen şirketin bu hareketinin nasıl bir geri dönüş alacağı ise cihaz satışa çıkınca belli olacaktır.

O döneme kadar ise geliştiriciler uygulamalarını o cihazlara uygun bir şekilde geliştirmiş olacaklar. Çift ekran destekli cihazlar son dönemlerde bir hayli artmaya devam ederken, Microsoft’tan geliştiriciler için önemli bir hamle geldiğini görüyoruz. Bakalım ne gibi bir gidişat olacak göreceğiz.