Microsoft başkanı şirketin açık kaynak kodlu yazılımlarla hakkındaki hatasını kabul etti - Haberler - indir.com

Microsoft başkanı şirketin açık kaynak kodlu yazılımlarla hakkındaki hatasını kabul etti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-19 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft başkanı açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında herkesi şaşkına çeviren bir açıklama yaptı. Microsoft’un geçmişte açık kaynaklı kod devrimi esnasında izlediği tutumla günümüzdeki hamleleri gözlerden kaçmasa da, şirket bu konuda daha önce resmi bir açıklama yapmamıştı. Ancak geçtiğimiz saatlerde konuyla ilgili ilk kez yanlış strateji izlediklerini dile getiren şirket başkanı Brad Smith’in açıklamaları şirketin yıllar sonra bu konudaki haksızlığını kabul ettiğini gözler önüne serdi.

Bir süredir Microsoft’un başkan koltuğunda oturan Brad Smith katıldığı bir etkinlikte şirketin açık kaynak kodları projesiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında Microsoft’un açık kaynaklı kodlu yazılımlar hakkındaki geçmiş düşüncelerinin yanıldığına dikkat çelen Smith, bu olaydaki iyi yönün bu tutumun değiştirilebilir olması olduğunu dile getirdi.

Ek alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemiEk alana ihtiyaç duymadan kurabileceğiniz 5 Linux sistemi

Microsoft haksız olduğunu kabul etti

Bilmeyenler için şirketin açık kaynak kodlu yazılımlar hakkında attığı adımları özet geçmek gerekirse, yazılım devi geçmişte sık sık Linux konusunda gündeme geliyordu. Özellikle 2001 senesinde şirketin eski CEO’su Steve Ballmer Linux’a karşı oldukça suçlayıcı ifadelerde bulunmuştu. Yaklaşık 25 senedir şirketin avukatlığını yapan Brad Smith de Linux ve Microsoft mücadelesinde önemli bir noktada bulunuyordu ki Smith yaptığı son açıklamasında Microsof’un bu konudaki fikirlerinin değiştiğini net bir şekilde ifade etti.

Microsoft kendi Linux sürümünü dağıtmaya başlayacak!

Günümüzde açık kaynak yazılımı alanın en büyük destekçilerinden biri olan Microsoft, destek konusunda Docker, Facebook, Apache ve Google gibi şirketleri bile geride bırakmış durumda. Şirketin geçtiğimiz dönemlerde PowerShell ve Visual Studio Code gibi yazılımlarını açık kaynak olarak açması, yine söz konuda Microsoft’un bu konudaki görüşlerinin neredeyse tamamen değiştiğinin de bir göstergesi. Şirketin böyle bir açıklama yapmasının arkasındaki neden ise bu alandaki konumunu göz önünde bulundurması gibi duruyor.


Linux 5.5 sürümü pek çok yenilikle birlikte yayınlandıLinux 5.5 sürümü pek çok yenilikle birlikte yayınlandı
Linux işletim sistemi global pazara açılıyorLinux işletim sistemi global pazara açılıyor

PAYLAŞ