Sony ve Microsoft’tan yapay zeka destekli kamera teknolojisi adına önemli iş birliği - Haberler - indir.com

Sony ve Microsoft’tan yapay zeka destekli kamera teknolojisi adına önemli iş birliği

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-21 22:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Microsoft Azure yapay zeka işlemleri Sony IMX500 görüntü sensörü ile birleştirilecek. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Sony ve Microsoft birlikte yapay zeka destekli kameralar için çalıştıklarının bilgisini verdi. Bu iki şirket, Microsoft Azure bulut yapay zeka yeteneklerinin Sony IMX500 görüntü sensörü ile birleştirilmesi için harekete geçmiş gibi gözüküyor. Sony IMX500'ün geçtiğimiz günlerde tanıtılması ile beraber gerçek zamanlı olarak bilgi işleyebilen dahili yapay zeka çipine sahip ilk akıllı görüntü sensörü olduğunu da belirtmek gerekiyor. Söz konusu bu çip sayesinde kameralar mağazaya giriş yapanların sayısını ya da raftaki ürün stoklarını takip edebilme yeteneği kazanıyor. 

Başarılı üretici Sony, bununla beraber aynı zamanda Azure IoT destekli IMX500 için yeni bir yardımcı uygulama geliştiriyor. Bu uygulama kurumsal müşterilerin video analitiği işlevlerine erişim sağlayabilmesini ve iş akışlarını basitleştirmesini de sağlayacak. İki şirket ortaya çıkaracakları ürün ile hem ürünlerini yapay zeka kamerası eklemek isteyen donanım üreticilerini hem de bilgisayar görüşü ve video analizi konusunda uzmanlaşmış bağımsız yazılım satıcılarını hedefliyor.

Sony ve Microsoft daha önce de beraber çalışma yapmışlardı. Yine bir yapay zeka projesi için bir araya gelmişlerdi. 2019 yılında ikili, oyun ve içerik yayını için bulut çözümleri inşa etmek üzere bir araya gelerek yeni bir çalışmaya imza atmışlardı. Sony, Microsoft’un veri merkezlerini mevcut oyun ve yayın platformları için kullanmaya başlayacaklarının da dile getiriyor. Sony ve Microsoft yine bir proje için bir araya geldi ve yapay zeka üzerinde çalışıyorlar. 





PAYLAŞ