LG 2020 2.çeyrek finansal raporu açıklandı


Teknoloji markalarının 2020 ikinci çeyrek raporları açıklanmaya devam ediyor. Şimdi ise telefon üretici şirketlerden olan LG, finansal raporunu açıkladı. Ancak şirket için bu tablonun pek de iç açıcı olduğu gözükmüyor. Öyle ki şirket, pandemiden net bir şekilde etkilenen markalar arasında bulunuyor. Yayınlanan rapora göre özellikle LG akıllı telefon satışları şirketin canını sıkabilir türden diyebiliriz.

Yayınlanan söz konusu raporda şirketin satış rakamlarında ciddi düşüşler olduğu açık bir şekilde gözüküyor. LG, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre satış gelirinin yüzde 18’ini kaybetmiş durumda. Buna rağmen şirket, satışlardan elde ettiği kazanç tarafında 1 milyar doları geçmeyi başardığı gözüküyor.

LG akıllı telefon satışları en düşük seviyeyi gördü

Şirketin akıllı telefon satışları da bu tabloda markanın canını sıkacak derecede diyebiliriz. LG finansal raporu, şirketin 11 çeyrek üst üste mobil satışlarda düşüş yaşadığını gösteriyor. Markanın bu yıl ki kadar düşük mobil cihaz satış rakamlarının en son 2003 yılında rapor edildiği gözüküyor. Ancak yayınlanan rapora göre şirket adına çeşitli olumlu durumlarda bulunuyor. Şirket, son 3 ayda satışlarında yüzde 31.1 artış olduğunu açıklamış durumda. Bu durumu arz kesintisinin dengelenmesi olarak yorumlayan marka, pandemi için alınan önlemlerin Avrupa ve ABD gibi önemli pazarlarda kaldırdığını belirtiyor.

Diğer yandan şirketin faaliyet marjında da olumlu gelişmeler bulunuyor. Yılın ilk çeyreğinde yüzde 23.8 olan üretim faaliyetinden doğan gelir kaybı ise yüzde 15.8’e inmiş durumda.