LG Samsung için ekran tedarikine başlıyor - Haberler - indir.com

LG Samsung için ekran tedarikine başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-15 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

LCD televizyonlara panel tedariği için birçok tedarikçi ile görüşmeler gerçekleştiren Samsung son olarak kendi şehrinden olan LD Display'den satın alma işlemleri yapmaya karar verdi. Yıl sonuna kadar LCD üretim tesislerini tamamen elden çıkarma kararı alarak QLED ve OLED gibi teknolojilere odaklanmaya hazırlanan Samsung, bu geçiş süreci içerisinde LCD ekran tedariğini rakipleri aracılığıyla yapacak. 

Tedarik için LG ilk sırada

Yıllar boyunca LCD panel teknolojisi ekran sektöründe liderliğini korumuştu ancak gerek mobil gerek masaüstü gerekse de televizyon segmentinde yeni teknolojilerin ilgi görmeye başlaması ile işler her zamankinden daha farklı bir boyut kazandı. Ekran sektörünün lider isimlerinin başında gelen Samsung yıl sonuna kadar LCD üretim tesislerini tamamen elden çıkarmayı planlıyor. LD ise OLED ekranlara yatırımlarını daha da arttıracak. Bu süreç içerisinde Çinli firmaların elden çıkarılan tesisleri alarak LCD ekran tedariğinde lider olmayı amaçladıkları bildiriliyor. Bu şekilde ekran devlerine tedarik yapabilecekler. 

Apple'ın ardından Samsung'da kutudan şarj cihazlarını çıkarıyorApple'ın ardından Samsung'da kutudan şarj cihazlarını çıkarıyor

Konuyla ilgili olarak gelen bilgilere göre Samsung ve LG Display arasında LCD ekran tedariği için 833 milyon dolarlık bir anlaşma sağlanacak. LG Display; Çin’deki tesislerinde Samsung’a televizyon paneli üretecek. Samsung bundan 3 yıl önce Sharp ile mahkemelik olduğunda yine LG Display’den panel tedarik etmişti. Samsung’un China Star Optoelectronics Technology, BOE Technology Group ve Sharp Corp. ile görüşmeler yaptığı ve hatta Sharp’ın tek LCD ekran tedarikçisi haline geleceği daha önce iddia edilmişti ancak son kararın hemşehrisinde kaldığı anlaşılıyor.


Samsung Galaxy S20 FE özellikleri ortaya çıktıSamsung Galaxy S20 FE özellikleri ortaya çıktı
Samsung bir kez daha Asya'nın en sevilen markası olduSamsung bir kez daha Asya'nın en sevilen markası oldu
Samsung Galaxy S20 Fan Edition performans testinde görüntülendiSamsung Galaxy S20 Fan Edition performans testinde görüntülendi

PAYLAŞ