iPhone XS ve XS Max'de Yer Alan Yeni Kaydırma Hareketleri


Apple’ın yeni amiral gemisi serisi iPhone XS modelleri için yepyeni kaydırma hareketleri bulunuyor. Bildiğiniz üzere tanıtılan bu yeni modeller gerek donanım gerekse tasarım anlamında birçok yeniliği beraberinde getirdi. A12 Bionic işlemci serisi ile üst seviye bir performans sergileyen modelin tasarım noktasında iPhone X benzerliği dikkat çekmişti. Ancak yeni modelde yine Home tuşuna yer vermeyen Apple’ın yeni birçok ekran kaydırma hareketleri de bulunuyor. Özellikle uygulamaları kapatma, uygulamalar arası geçiş ve görev yöneticisi gibi birçok aracın kısayolları ve açılış şekilleri merak ediliyordu. Yeni iPhone’lar için ise yeni kaydırma hareketleri getirildi.

iPhone XS Yeni Kaydırma Hareketleri

Yeni iPhone XR, Xs ve Xs Max modellerinde yer alan tüm kısayol ve kaydırma hareketlerini sizler için derledik. Yanıt vermeyen uygulamaları kapatmak, denetim merkezini açmak veya görev yöneticisi gibi birçok kısayolun nasıl işlediğine gelin bakalım.

iPhone XS ve XR serisi modellerde yapabileceğiniz bazı kaydırma hareketlerini anlattık. Ayrıca güç düğmesi sadece uyku modu için değil Apple bu tuş içinde birçok işlevsel özellikler eklemiş durumda. Ayarlar üzerinden güç tuşu bölümüne yönelik birçok yönetim biçimine göz atabilirsiniz.