iPhone Xs, Xs Max ve XR’ın pil ve RAM detayları ortaya çıktı! - Haberler - indir.com

iPhone Xs, Xs Max ve XR’ın pil ve RAM detayları ortaya çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-20 20:10:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Apple'ın bir toplantısında hiçbir şekilde bahsedilmeyen, şirketin web sitesinde bulamayacağınız bilgiler arasında iPhone'un gerçek pil kapasitesini ve bu akıllı cihazda ne kadar RAM bulunduğudur. Neyse ki Apple, bu tür bilgileri Çin'in Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı olan (TENAA) gibi devlet kuruluşlarına vermek zorundadır. Şirket en son iPhone'ları için bazı bilgiler paylaştı.

iPhone Xs, Xs Max ve XR’ın pil ve RAM detayları ortaya çıktı!

Şirketin paylaştığı bilgiler sayesinde, iPhone Xs, Xs Max, XR modellerinin pil kapasitelerini ve RAM değerlerini öğrenme fırsatımız oldu. Bu bilgiler geçen yılın karşılaştırmalarına göre:

Apple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecekApple yeni iPhone'ları, daha dayanıklı üretecek

iPhone XS Max: 3174mAh / 4GB RAM

iPhone XS: 2658mAh / 4GB RAM | iPhone X: 2716mAh / 3GB RAM

iPhone XR: 2942mAh / 3GB RAM | iPhone 8: 2675mAh / 3GB RAM

Apple firmasının testlerine göre, XR bu yılın iPhone serisi içinde en uzun pil ömrünü sunuyor. Aslında Xs Max'tekinden daha düşük kapasiteli bir pile sahip fakat XR'ın daha küçük boyutlu ve düşük çözünürlüğe sahip bir ekranı bulunuyor. Bu da Xs Max'i geçmesine yardımcı oluyor. RAM konusunda ise iPhone Xs ve Xs Max'in her ikisinde de 4 GB RAM'i bulunuyor. iPhone XR'da ise 3GB RAM bulunuyor. Yeni dönemlerde ortaya çıkan çoğu amiral gemisinde 6GB RAM veya 8GB RAM gibi yüksek ram boyutları bulunuyor. Ancak söz konusu iOS sistemi olunca, RAM olduğundan daha azıyla iyi şekilde idare etmesini biliyor. Fakat iPhone'ların RAM seçenekleri gözümüzün önüne geldiğinde, kullanıcılar oldukça pahalı olan bu telefonları alma konusunda tereddüte düşüyor. Diğer amiral gemilerinde yüksek RAM boyutu söz konusu fakat iPhone'ların bu şekilde düşük denebilecek RAM kapasitelerine sahip olması kullanıcıların aklını biraz karıştırıyor.

Daha çok marka için satın alacaklar olsa da bu telefonların özellikleri gerçekten iyi. Özellikle bu dönemlerde yapay zeka desteği ve kameraların oldukça geliştiği günlerde bulunuyoruz. Yeni çıkan telefonları göz önüne alırsak oldukça gelişmiş teknolojik özellikleriyle beraber akıllı telefon sektörünün alevini arttırıyorlar. Bu konuda Apple cihazları, kullanıcılarını memnun etmeye devam ediyor.


Bazı iPhone Cihazlarda Yer Almayacak iOS 12 ÖzellikleriBazı iPhone Cihazlarda Yer Almayacak iOS 12 Özellikleri
iPhone XR Satın Almak İçin 5 NedeniPhone XR Satın Almak İçin 5 Neden
Apple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli OlduApple Watch 4 ve Yeni iPhone Ön Sipariş Rakamları Belli Oldu

PAYLAŞ