iPhone Xs ve Xs Max Türkiye'de satışa sunulmayacak!


iPhone Xs ve Xs Max, eylül ayında belirlenen ülkelerde satışa sunulmuştu. Önümüzdeki hafta itibarıyla bu listeye yeni ülkeler eklenecek ve Türkiye listede yok.

iPhone Xs ve Xs Max, 12 Eylül'deki tanıtımın ardından 21 Eylül itibarıyla 30'dan fazla ülke ve bölgede satışa sunulmuştu, sosyal medya'da fiyatı ve tasarımı hakkında geyikler dönen Xs ve Xs Max, 28 Eylül itibarıyla 25 yeni ülkeyi daha satış listesine eklenmişti. iPhone XR için ön sipariş dönemini başlatmaya hazırlanan Apple, Xs ve Xs Max'in satış sahasını da genişletiyor.

19 Ekim'de yeni ülkelere dağıtılacak!

Dev marka Apple'ın yaptığı açıklamaya göre, Xs ve Xs Max 19 Ekim itibarıyla Kolombiya, Malezya, Şili ve Tayland'dan ön siparişe çıkacak. Apple'ın yeni amiral gemileri, 26 Ekim tarihinden sonra belirlenen ülkelerdeki raflarda yerlerini alacak.

Apple‘ın Xs ve Xs Max açılımı sadece bu dört ülkeyle kalmayacak. Akıllı telefonlar, 2 Kasım itibarıyla ilk olarak Apple’ın en büyük rakiplerinden Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de de satışa sunulacak. Apple’dan yapılan açıklamalara göre, telefonlar aynı günde 10’dan fazla ülkede daha piyasada sürülecek.

Listede Türkiye YOK!

Apple'ın basın açıklamasında Türkiye'nin adını ne yazık ki göremiyoruz. Ancak 2 Kasım'da Güney Kore dışında adı açıklanmayan 10 ülkede daha telefonların piyasaya sürüleceğinin belirtilmesi, akıllara "Acaba bu ülkelerden biri Türkiye olur mu?" sorusunu sorduruyor. Yine de, iPhone XR için yapılan açıklanan çıkış takviminde de Türkiye'nin adının geçmemesi bu ihtimali oldukça azaltıyor.

iPhone Xs ve Xs Max‘in satış sahasını büyüten Apple, iPhone XR’ı ise kısa süre içinde bir çok sayıda ülkede piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamalara göre, iPhone XR 26 Ekim itibarıyla 50’den fazla ülke ve bölgede raflarda olacak. Telefon 1 Kasım’da ilk olarak İsrail’de satışa sunulacak. 2 Kasım’dan itibaren ise 12 ülkede daha iPhone XR’ı satın almak mümkün olacak.