iPhone Xs'in en pahalı olduğu ülke! - Haberler - indir.com

iPhone Xs'in en pahalı olduğu ülke!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-14 16:30:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Teknoloji

Kısa bir süre önce yeni iPhone’ların ön siparişe açılmasıyla birlikte, iPhone Xs’in hangi ülkede daha yüksek fiyatla satılacağı da öğrenilmiş oldu.

12 Eylül tarihinde görücüye çıkan ve tüm özellikleri ile gündemde yer alan yeni iPhone Xs, iPhone Xs Max ve iPhone Xr, bugün itibariyle de ön siparişe açıldı. Apple’ın yeni üç modeli teknoloji dünyasında uzun bir süredir bekleniyordu. Sonunda yeni iPhone’ları bekleyenlerin, kısa bir süre iPhone’larına kavuşabilecekler. Yeni iPhone’lar şu an için 33 ülkede ön siparişe açılmış durumda. Tanıtım esnasında iPhone’ların satış fiyatına ilişkin bilgi verilmişti. Fakat ülkelerin para birimine göre bazı yerlerde daha yüksek fiyata sahip olacağı biliniyordu. iPhone’ların ön siparişe açılmasıyla birlikte, en yüksek fiyata sahip olduğu ülke de belli oldu.

iPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerasıiPhone Xs'in mükemmel çekim yapabilen HDR kamerası

Yeni iPhone’ların en pahalı olduğu ülke İtalya

Teknoloji devlerinin yeni modelleri, genellikle üretildikleri ülkeye kıyasla diğer ülkelerde, koyulan vergiler vb durumlar nedeniyle, daha pahalı oluyorlar. Bu rakam, söz konusu iPhone olduğunda daha da fazla olabiliyor. Ön siparişe açılan 33 ülke arasında; Japonya, anavatanı ABD, İtalya, İngiltere, Çin, Rusya gibi ülkeler yer alıyor. Henüz 33 ülke arasında Türkiye bulunmuyor.

Cihazların ön siparişe açılmasıyla birlikte, iPhone Xs’in en pahalı olduğu ülkenin İtalya olduğu görüldü. İtalyanların, iPhone alabilmek için ABD’de yaşayan birine göre neredeyse iki kat para ödemesi gerekecek. Listede Rusya2ya baktığımızda da kur farkının etkisiyle, iPhone Xs’in geçen yıl tanıtılan X modeline göre 112 dolar indiği görülüyor.


iPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldıiPhone XS, Android amiral gemileri ile karşılaştırıldı

PAYLAŞ