iPhone 13 Pro otomatik odaklama özelliğine sahip olacak


Ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo, yaklaşan Apple etkinliğine yönelik yeni iPhone 13 ailesi hakkında önemli detaylar paylaştı. iPhone 13 Pro hakkında açıklamalar yapan analist, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max cihazlarında otomatik odaklama özelliğine sahip ultra geniş açılı kamera olacağını ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan bazı içeriklere göre deneyimli Apple analisti Ming-Chi Kuo’nun açıklamalarını görmüştük. Söz konusu bu açıklamalara göre Apple, 2022 yılında 6.7 inç büyüklüğünde uygun fiyatlı bir iPhone 14 Max modeli tanıtacaktı. Ancak Kuo’nun bugün yaptığı yeni açıklama da bambaşka bir detayı ortaya çıkarıyor. Şimdi ise 2021 model iPhone cihazlara yönelik açıklamalar yapan analist, iPhone 13 ailesinin bazı kamera özelliklerini açıklamış durumda.

iPhone 13 Pro Max, kamera özellikleri ile dikkat çekecek

Ming-Chi Kuo açıklamalarına göre iPhone 13 ailesinde ultra geniş açılı kamera noktasında bir yenilik göreceğiz. Bu yeniliğe göre otomatik odaklama özelliği karşımıza gelecek. Bu sayede Apple, bugüne kadar kullandığı sabit odaklı lenslerden vazgeçerek ilk defa Android cihazlarda olduğu gibi bir yol izleyecek. Öyle ki üst seviye Android akıllı telefonlarda otomatik odaklama özellikli kameraları sıklıkla görüyoruz. Apple analisti, daha önce yaptığı bazı açıklamalarda Apple’ın lens boyutlarını artırmayı planladıklarını ifade etmişti. Son açıklaması da bu düşünceyi desteklerken, lenslerin büyüyeceği ve bu sayede ise görüntü kalitesinin artacağı ifade ediliyor. Ayrıca Kuo’ya göre otomatik odaklama özelliğine sahip olacak ultra geniş açılı kameranın sadece iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max cihazlarında olacağı ifade ediliyor.

iPhone 13 serisinin büyük ihtimalle iPhone 12 ile aynı tasarımda gelmesi bekleniyor. Donanım tarafında gelişecek olan cihazların biraz daha kalınlaşması beklenirken, Apple’ın bu yeni amiral gemisi serisini Eylül ayında duyurması bekleniyor.