iPhone 13 üretimi hızlandırılıyor - Haberler - indir.com

iPhone 13 üretimi hızlandırılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-24 11:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Sonbahar ayları ile birlikte piyasaya sunulacak iPhone 13 üretiminde önemli bir değişiklik yapıldı ve üretimler hızlandırıldı.

Apple, özellikle Eylül ayı itibariyle yeni iPhone 13 modellerini piyasaya sunmayı hedefliyor. Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle iPhone 12 modellerinin piyasaya sunulmasında yaşanan aksaklıklar, şirket ve müşteriler tarafından olumsuz bir şekilde karşılanırken mevcut bir durumun yeniden yaşanmaması adına üretim hattında çalışmaların hızlandırıldığı belirtildi. Üretim için Foxconn ve Pegatron gibi pek çok farklı şirket ile çalışan Apple, üretim ortakları ile yaptığı görüşme sonrasında kapasitenin artırılabilmesi adına üretimdeki işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini istedi.

iPhone 13 serisi hakkında önemli iddiaiPhone 13 serisi hakkında önemli iddia

Çalışanlara yüksek prim veriyorlar

Apple ile yaptıkları iş ortaklığı sonucunda üretim hattında sorunsuz bir çalışma gerçekleştirebilmek adına Foxconn ve Pegatron, çalışanlar ile özel bir anlaşma yapıyor. İşe alım sırasında ve çalışma süresi boyunca yüksek prim alan çalışanlar, üstelik çalışmak için arkadaşlarını da işe dahil etmesi halinde ek primler alabiliyor.

Haftanın 6 günü çalışan kişilerin aylık 5 bin ile 6 bin Yuan arasında bir kazanç sağladığı belirtilirken, Pegatron özellikle yeni başlayanlar için başlangıç primi adı altında oldukça yüksek ücretler ödüyor. Yapılan son açıklamalara göre sadece başlangıç primi olarak 8500 Yuan (11428 TL) alan çalışanlar böylece işlerine daha iyi bir şekilde bağlanarak, üretimde de beklentileri karşılayabiliyor. Foxconn cephesinde ise 6 bin Yuan gibi primler ilk işe giriş itibariyle ödeniyor.

Çip sıkıntısının yaşanması beklenmiyor

Dünya genelinde ciddi bir çip sıkıntısı yaşansa da Apple'ın piyasaya süreceği yeni iPhone 13 modelleri için herhangi bir çip sıkıntısının yaşanması bekleniyor. Ancak özellikle pandemi, şu an için Apple’ın karşısındaki en büyük engellerden bir tanesi. Geçtiğimiz ay içerisinde Foxconn’un Hindistan'da bulunan fabrikasında korona virüs yayılımı oldukça artmış ve bu nedenle de iPhone üretiminin ciddi oranda düştüğü açıklanmıştı. Bölgede yaşanan sıkıntılar nedeniyle özellikle çalışanlara yönelik Apple tarafından aşı tedarikinin de yapılabileceği gündeme gelmişti. 

Şu anda üretimlere odaklanmış olan Apple, hem şirketlerin çalışma ortamını hem de çalışanların sağlığı için tüm şartları zorluyor. Görünen o ki Apple, iPhone 13 modellerinde herhangi bir gecikme yaşamadan piyasaya çıkmayı hedefliyor. 



PAYLAŞ