Apple, iPhone 13 sızıntıları konusunda adım atıyor - Haberler - indir.com

Apple, iPhone 13 sızıntıları konusunda adım atıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-26 15:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Apple bünyesinde yer alan avukatlar, sızıntı hesaplar konusunda harekete geçiyor. iPhone 13 sızıntısı hakkında yapılan paylaşımlar şirketi harekete geçirdi. 

Apple'ın bu yılın sonunda duyurusunu yaptığı yeni iPhone modelleri bir kaç yıldır pek de sürprizler yapmıyor. Bunun temel olarak sebeplerinden biri de sosyal medya üzerinde modelleri sızdıran hesaplar olmasıdır. Fakat Apple, hem iPhone hem de diğer Apple modelleri adına aynı sorunlar karşı karşıya gelmek istemiyor. Apple bu bağlamda avukatların yardımıyla iPhone 13 sızıntıları ilk etapta olmak üzere yapılan sızıntıları engellemek adına harekete geçti. 

Apple ve Google bu sefer İngiltere ile karşı karşıyaApple ve Google bu sefer İngiltere ile karşı karşıya

Apple avukatlarından sızıntı yapanlara uyarı mektubu

iPhone 13 veya farklı bir iddiaya göre iPhone 12S için çalışmalarını hızlandıran Apple, avukatlarına yeni bir talimatta bulundu. Yapmış olduğu tutarlı Apple sızıntıları ile adından söz ettiren Weibo hesabı Kang, Apple avukatlarının kendisi ile iletişime geçtiğini dile getirdi. Buna göre Apple, sızıntılarıyla ünlü olan hesaba bir uyarı da bulundu. Apple avukatları tarafından yapılan bu uyarıda söz konusu sızıntıların yanlış yönlendirmelere sebep olabileceği belirtildi. Gönderilen bu uyarı mektubunda bu sızıntıların şirketin ticari bilgilerini afişe ettiğini belirtiyor. Bu ticari sır ve özelliklerin ise rakipler tarafından taklit edilme durumu da bu uyarı mektubunda söz edilen önemli noktalar arasında yer alıyor. 

Kang özelinde olmasa da pek çok önemli hesap iPhone 13 sızıntısı için ilk paylaşımı iPhone 12 modelinin özelinde yaptı. Bu bağlamda ise Apple'ın şu an üretime geçmemiş ya da tanıtımı yapılmamış akıllı cihazların sızdırılmasına hukuksal açıdan bir önlem almak istediği belli oluyor. Konuyla ilgili olarak uzmanlar tarafından verilen bilgilere göre Apple'ın kendi içerisinde bu sızıntılara engel olamıyor ve sızıntı yapan hesaplara baskı kurmak adına bu şekilde bir çalışma yapıyor. Kang ise ürünlerin fotoğraflarından çok daha teknik detayları aktaran Weibo hesabıdır. Çin'in en çok kullanılan sosyal medyası olan Weibo üzerinden Kang, iPhone 12 serisinin tüm teknik özelliklerini tanıtılmadan yayınlanmıştı. 

Apple'ın bu bağlamda yalnızca görsel sızıntılarla değil teknik özelliklerle ilgili sızıntılar için de avukatlarını devreye sokmuş gibi gözüküyor. Fakat Kang avukatlarla gönderilen bu uyarı mektubunda analiz ve geleceğe dair yorumlarından da önüne geçmeye çalıştığı belli oluyor. Kang kendi hesabında genel olarak Apple ile ilgili olarak gelecek öngörüler üzerinde bilgilere yer veriyor. Avukatların göndermiş olduğu mektubun ise tam olarak hangi sızıntıları kapsadığı bilinmiyor. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan iPhone 13 sızıntısı  haberlerinde yeni modellerin pek de iPhone 12 serisinden farklı olmayacak belli olmuştu. 

 


Apple'ın sağlık girişimi Casper durma noktasında            Apple'ın sağlık girişimi Casper durma noktasında            
Meizu'dan Apple CarPlay rakibi sistem geliyorMeizu'dan Apple CarPlay rakibi sistem geliyor
Apple TV deneme süresi kısalıyor!Apple TV deneme süresi kısalıyor!

PAYLAŞ