iPhone 11 ailesinin ön kamera performansı DxOMark'ta ortaya çıktı


Apple’ın şuan için piyasadaki en güçlü akıllı telefon modeli olan iPhone 11 Pro Max modeli için bazı öne çıkan test sonuçları belli olmaya devam ediyor. Şimdi ise söz konusu cihazın ön kamerası tarafında tam bir hayal kırıklığı yaşatan DxOMark puanı belli oldu. Hem fotoğraf hem de video performansı ile incelenen ön kamera bu neticelerde ortalama 91 alarak listede 10.sırada yer bulabildi. Piyasada yer alan akıllı telefonların kamera performanslarını inceleyen ve çeşitli testler ile puanlar veren platform DxOMark, geçtiğimiz günlerde iPhone 11 için kamera performans sonuçlarını yayınlamıştı. iPhone 11 modeli de almış olduğu puan ile beklentilerin altında kalırken, video tarafında genel anlamda 109 puan alarak birçok Android cihazın arkasında kalmıştı.

iPhone 11 Pro Max ön kamera performansı belli oldu

Piyasada DxOMark puanlarının doğruluğu noktasında eleştiriler olsa da, test sonuçları birçok otorite tarafından kabul ediliyor. Bununla beraber DxOMark’ın son raporu iPhone 11 Pro Max modelinin ön kamera performansını ortaya çıkardı. Ön kamera sadece fotoğraf değil video kalitesi noktasında da incelendi. Yapılan açıklamalara baktığımız zaman fotoğraf noktasında iPhone 11 Pro Max modeli 93 puan almayı başarıyor. Video noktasında ise 90 puan aldığını görüyoruz. DxOMark’ın bu analizine göre iPhone XS Max’ten ön kamerası daha iyi olan iPhone 11 Pro Max modeli ilk 10’a giren tek Apple model telefon oldu.

iPhone 11 Pro Max modeli ön kamerası ile 24-30-60 FPS kare hızlarında 4K ve 30-60-120 FPS’de ise 1080P video çekimleri yapabiliyor. Ancak listede her alan Huawei Nova 6 5G, Galaxy Note 10+, Galaxy S100+ ve Huawei Mate 30 Pro gibi cihazlar iPhone 11 Pro Max’i geçmeyi başarıyor.